Gemak en voordeel voor toeristen in Zuid-Holland

22 april 2016

Tourist Day Ticket: met een dagkaart onbeperkt reizen naar alle hotspots in de regio.

Toeristen die Zuid-Holland bezoeken kunnen met ingang van 22 april gebruikmaken van het Tourist Day Ticket. Een dagkaart waarmee toeristen naar alle toeristische hotspots van de provincie kunnen reizen met het openbaar vervoer (bus, tram, metro en waterbus). Het Tourist Day Ticket is één van de samenwerkingsprojecten van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Vandaag werd het eerste ticket uitgereikt door Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van Zuid-Holland en Dick van Sluis, wethouder in Capelle aan den IJssel.

Reisgemak en voordeel

Dick van Sluis, wethouder in Capelle aan den IJssel, namens de MRDH ambassadeur: “Zo stap je ’s ochtends op de Waterbus naar Kinderdijk om daar het Unesco erfgoed te bezoeken, alvorens je verder reist met bus en metro naar de Markthal in Rotterdam. Zo wordt de reis op zich al een hele belevenis. Het Tourist Day Ticket maakt dit mogelijk.”:
 
Met het Tourist Day Ticket, een eenmalige OV-chipkaart, reizen toeristen met één kaart voor slechts € 13,50 een hele dag onbeperkt de hele provincie door met Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz, RET, Veolia en Waterbus.  “De kaart is goed voor de bereikbaarheid van de hele regio, van Keukenhof tot Kinderdijk. En we lopen hiermee vooruit op het invoeren van één toeristenkaart voor heel Nederland.”, aldus Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer Zuid-Holland.

Verkrijgbaarheid

Het Tourist Day Ticket is verkrijgbaar als dagkaart en te gebruiken als OV-chipkaart waarmee de reiziger in- en uitcheckt. Het ticket is vanaf 22 april te koop bij de verkooppunten van de vervoerders, Rotterdam The Hague Airport, hotels en VVV-kantoren  in Zuid-Holland. Een actueel overzicht van de verkooppunten is te vinden op touristdayticket.nl  Bij aanschaf van het Tourist Day Ticket ontvangt de toerist gratis een handzame, uitvouwbare plattegrond met daarin informatie in het Engels en Nederlands over attracties en bestemmingen in de regio.

Op www.touristdayticket.nl kan de toerist alle informatie vinden en direct zijn reis plannen met de reisplanner.

RET in 2012 financieel gezond RET presenteert zich als werkgever ti...