OV-fiets bij meer metrostations

07 december 2016

Om het reizen zo makkelijk mogelijk te maken zijn er meer metrostations met OV-fietsen.

Om het reizen van deur tot deur in Rotterdam zo makkelijk mogelijk te maken, komen er vanaf 5 december op 4 metrostations 64 OV-fietsen bij. Het gaat om de metrostations Kralingse Zoom, Marconiplein, Slinge en Wilhelminaplein. In totaal komt het aantal metrostations in de regio waar OV-fietsen beschikbaar zijn op 17.

Meer dan 300 geel-blauwe fietsen waren al te huur bij de OV-knooppunten Rotterdam Centraal, Blaak, Zuidplein en bij Alexander en Capelsebrug. De uitbreiding van de OV-fiets bij metrostations is een van de actiepunten uit het gemeentelijk fietsplan.

Wethouder Langenberg: “We willen graag dat meer Rotterdammers de fiets pakken, of het nu hun eigen fiets is of een deelfiets zoals de OV-fiets. Met de OV-fiets wordt ook het gebruik van openbaar vervoer aantrekkelijker. Je komt makkelijker en sneller de stad verder in of uit.” Pedro Peters, algemeen directeur RET: “Reizigers plannen hun reis niet van station naar station maar van deur tot deur. Daarmee breiden we onze rol als vervoerder uit met die van mobiliteitsmakelaar; we faciliteren extra diensten op onze stations voor onze reizigers. Daar is de OV-fiets een mooi voorbeeld van. Op de gratis RET real time app kun je - behalve je reis plannen - ook zien of er nog OV-fietsen beschikbaar zijn. Allemaal mooi stapjes om het reizen leuker en makkelijker te maken.”

Hoe werkt het

De OV-fietsen kunnen met een persoonlijke OV-chipkaart gehuurd worden als er een OV-fietsabonnement op staat (eenvoudig online af te sluiten). Vanaf 1 januari betaalt de reiziger geen abonnementskosten meer voor de OV-fiets. Een fiets huren kost dan 3,85 euro per 24 uur. Meer informatie over de OV-fiets is te vinden op www.ret.nl/ovfiets.

RET in 2012 financieel gezond RET presenteert zich als werkgever ti...