Pilot achteraf betalen voor reizen met OV-chipkaart

RET en TLS maken weg vrij voor nieuwe toepassingen

Vanaf maart kun je meedoen aan de proef ‘Achteraf Betalen voor Consumenten’, ook wel ABC genoemd. Tijdens de proef ontwikkelen de RET en TLS, het bedrijf achter de OV-chipkaart, samen met een paar honderd reizigers een nieuwe manier van betalen in het OV, namelijk ‘achteraf betalen’. Het is de meest makkelijke en overzichtelijke vorm van betalen voor ritten met het openbaar vervoer. Daarmee is het niet meer nodig om saldo te laden bij een automaat of bij een loket of om te kiezen voor automatisch opladen. Je hoeft pas te betalen, als je de ritten hebt gemaakt.  

Co-creatie
Het doel van de proef is om samen met reizigers dit nieuwe betaalproduct te ontwikkelen en te onderzoeken. We zijn benieuwd wat ze ervan vinden en welke verbeteringen of aanpassingen nog nodig zijn. Via een online discussieplatform wisselen de deelnemers aan de proef ervaringen uit en kondigen we nieuwe mogelijkheden van ABC aan. De proef duurt 6 maanden. Regelmatig breiden we de testgroep uit en voegen we nieuwe mogelijkheden van ABC toe.

Heb je interesse om mee te doen?
Tijdens de proef is het de bedoeling, dat je met de RET reist. De ritten betaal je niet tijdens het reizen met het saldo op je OV-chipkaart, maar achteraf. Iedere maand krijg je een overzicht van de ritten, die je hebt gemaakt. We hanteren hetzelfde tarief als van ‘reizen op saldo’ en voor het totaal ontvang je een factuur. Deze factuur kan alleen betaald worden via automatische incasso. Verder gaan we ervan uit, dat je actief meedoet aan het online discussieplatform.

Klik op onderstaande knop en vul je gegevens in. We laten je dan binnen 2 weken weten of je mee kunt doen aan de ABC-proef. Je gegevens worden alleen gebruikt voor deze proef.

Ja, ik meld me aan

Vragen
Heb je vragen? Mail dan naar ServiceABC@ov-chipkaart.nl of bel naar 033-3302410 (lokaal tarief).

De proef is een samenwerking tussen Trans Link Systems, het bedrijf achter de OV-chipkaart, en de RET, het openbaarvervoerbedrijf van de regio Rotterdam. 

2012: jaar van de tegenstellingen bij...