Winnaars Aardig Onderweg Awards bekend

28 april 2017

Baby Verh!p, YETS Foundation en Naked Rotterdam zijn de winnaars van de vakjuryprijzen.

Op zaterdag 15 april werden tijdens de talkshow Aardig Onderweg Award LIVE in het NRCafé in Rotterdam de winnaars van de vakjuryprijzen van de RET Aardig Onderweg Award bekendgemaakt. Van negen genomineerden bleven uiteindelijk drie trotse winnaars over.

Brendy Boogerd van Baby Verhip, Peter Ottens van de YETS Foundation en Leon Schröder van Naked Rotterdam krijgen naast de RET Aardig Onderweg Award een geldbedrag van 12.500 euro en de nodige publiciteit en aandacht. Maar dat is niet alles: ze dingen ook mee naar de felbegeerde publieksprijs, waarmee ze hun droom kunnen waarmaken.

Stemmen voor de publieksprijs is mogelijk van 13 tot en met 19 mei via www.aardigonderweg.nl. De winnaar met de meeste stemmen, sleept de publieksprijs in de wacht. De bekendmaking en uitreiking van de publieksprijs vindt plaats op 19 mei tijdens de RET Aardig Onderweg Awardshow in het Nieuwe Luxor Theater. 

Brendy Boogaard: Baby Verh!p

In de categorie Ondernemen is Baby Verh!p de winnaar. Brendy Boogaard heeft Baby Verhip opgericht vanuit een diep verlangen om de wereld eerlijker en mooier te maken, ook voor volgende generaties. Baby Verhip is babykleding met een goed verhaal. De beste kwaliteit met zo min mogelijk verspilling. Is je baby eruit gegroeid? Geef het door! Of geef het terug en Baby Verhip zoekt een nieuwe ontvanger. Met een unieke cadeau- en doorgeefdoos en eigen ansichtkaarten wordt duurzame consumptie hip! Een vernieuwend model babykleding in een wereld van snelle seizoenscollecties met een korte levensduur. Brendy’s missie is simpel: elke pasgeboren baby verdient (minimaal) een setje van Baby Verhip. ‘Ik ga door tot we dit bereiken. En intussen bruist het van de ideeën om het concept verder te ontwikkelen. Daar kan deze prijs zeker een steuntje voor in de rug zijn!’

Peter Ottens met YETS Foundation

De winnaar in de categorie Samenleven: YETS Foundation heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden. YETS implementeert hiervoor het Amerikaanse schoolmodel in Nederland: sportteams op scholen in aandachtswijken die begeleid worden door een coach die fungeert als rolmodel. De deelnemende jongeren trainen op school (momenteel basketbal), eten samen en maken gezamenlijk
huiswerk. Met het winnen van de Aardig Onderweg Award krijgt de organisatie de middelen om nieuwe coaches te werven, te trainen en op te leiden. Daardoor kunnen meer jongeren deelnemen en krijgen ze zo de kans talenten te ontwikkelen.

Leon Schröder met Naked Rotterdam

Het project ‘Naked Rotterdam’ is winnaar in de categorie Kunst, cultuur & sport. Naked Rotterdam is een eerbetoon aan fotograaf Greg Friedler die in 2015 op 44-jarige leeftijd overleed. De ‘Naked’-serie van Friedler bestaat uit vier fotoboeken met portretten van mensen uit Amerikaanse wereldsteden als middelpunt. Leon Schröder heeft een vijfde versie gemaakt waarin Rotterdammers centraal staan. In een maatschappij waarin ‘iedereen die anders is het risico loopt buitengesloten of het onderwerp van spot en kritiek te worden’ laat Naked Rotterdam een tegengeluid horen in de vorm van 165 gewone Rotterdammers die ondanks soms heel traumatische ervaringen tevreden zijn met hun lichaam en accepteren wie ze zijn.

RET in 2012 financieel gezond RET presenteert zich als werkgever ti...