Werkzaamheden tunnelveiligheid Coolhaven

Van 10 januari 2017 t/m  01 juli 2018  |  Laatste update 28 november 2017

De RET werkt hard aan de veiligheid van de metrostations, zo voeren we vanaf januari tot en met de zomer van 2018 werkzaamheden uit op metrostation Coolhaven. 

Waarom voert de RET werkzaamheden uit?

Het ministerie stelt steeds hogere eisen aan de brandveiligheid van de metrostations. Daarom is inmiddels een groot aantal stations voorzien van brandbeveiligingsinstallaties. De stations zijn hierdoor sneller ontruimd bij een brand. Metrostation Coolhaven is het eerstvolgende station die we geheel aan de nieuwe richtlijnen zullen aanpassen. Zo zullen er onder andere twee nooduitgangen gebouwd worden. Ook vinden er werkzaamheden plaats in het metrostation.


Wat gebeurt er precies?

De werkzaamheden starten medio januari 2018 en zijn naar verwachting in de zomer van 2018 afgerond. De reguliere werktijden zijn tussen 07:00 en 16:00 uur op doordeweekse dagen. Indien noodzakelijk kan besloten worden hier incidenteel vanaf te wijken. Indien er een structurele wijziging in de werktijden plaatsvindt doordat de werkzaamheden dit vereisen, kunt u dat via deze website lezen. 

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken en er zal tijdelijk minder parkeerplek beschikbaar zijn bij u in de buurt. We doen er alles aan om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. 

Als u vragen heeft over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager, de heer Douwe Folkerts, telefoon 06 81 59 47 52 of e-mail dfolkerts@ret.nl. 

Nieuwbouw RET remise Kleiweg Nieuwbouw RET remise Kleiweg