Spoorvernieuwing Zuidplein

Van 25 februari 2017 t/m  21 augustus 2017  |  Laatste update 24 januari 2017

In de winter en zomer van 2017 werkt de RET aan de vernieuwing van de metrosporen en wisselcomplexen op het traject Zuidplein - Slinge.

Waarom voert de RET werkzaamheden uit?

Na jaren van intensief gebruik zijn de metrosporen bij u in de buurt aan vervanging toe. Door de sporen en wissels te vervangen zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Wat gebeurt er precies?

De werkzaamheden zijn opgedeeld in de volgende fasen:

  • Fase 1: Van zaterdag 25 februari tot 1 maart vervangt de RET het wisselcomplex ter hoogte van theater Zuidplein.
  • Fase 2: Van dinsdag 28 februari tot maandag 6 maart vervangt de RET het wisselcomplex tussen de Gooilandsingel en de Ahoyweg.
  • Fase 3 en 4: Van maandag 24 april tot maandag 8 mei en van maandag 7 augustus tot maandag 21 augustus vervangt de RET het spoor tussen de stations Zuidplein en Slinge.

Vanaf 12 februari kunt u al iets merken van de werkzaamheden. Dan worden er in enkele doordeweekse nachten tussen 24.00 en 06.00 uur voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.
Tijdens de periodes van de werkzaamheden wordt 24 uur per dag gewerkt. Uiteraard doen wij ons best om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vervangen van de metrosporen en het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer en hijskranen, kan geluidshinder veroorzaken. Daarnaast rijdt de metro met een aangepaste dienstregeling.

Verkeer
Voor de inrichting van het bouwterrein en de opstelling van de pendelbus worden de volgende locaties in gebruik genomen:
Het parkeerterrein aan de noordkant van de Mijnsherenlaan, nabij metrostation Maashaven, wordt gebruikt door de pendelbussen. Hierdoor vervallen enkele parkeerplaatsen.
Enkele vluchtheuvels op de Mijnsherenlaan worden een week voor aanvang van de werkzaamheden gereed gemaakt voor de pendelbus. Tijdens deze werkzaamheden krijgt het verkeer mogelijk te maken met een omleiding.

  • Fase 1: Inrichting bouwterrein aan Zuidplein, ter hoogte van Theater Zuidplein. Hierdoor vervallen enkele parkeerplaatsen.
  • Fase 2: inrichting bouwterrein Zuiderparkweg, tussen de Gooilandsingel en de Ahoyweg. Hierdoor wordt het fietspad aan de noordzijde van de Zuiderparkweg tijdelijk afgesloten.

Metro
Vanaf zaterdag 25 februari t/m zondag 5 maart is geen metrovervoer mogelijk van en naar Zuidplein. De RET zet van 25 februari t/m 28 februari pendelbussen in tussen metrostations Maashaven en Zuidplein en van 28 februari 20.00 uur t/m zondag 5 maart tussen metrostations Zuidplein en Slinge. De pendelbussen rijden elke 2 minuten.
Metro C rijdt van maandag 27 februari t/m vrijdag 3 maart tijdens de spits elke 5 minuten vanaf metrostation De Akkers richting centrum (Beurs). Op zaterdag en zondag rijdt metro C volgens de normale dienstregeling.
Houdt u rekening met mogelijk langere reistijd en een extra overstap.
Kijk voor uitgebreide reisinformatie en actueel reisadvies op www.ret.nl/omleidingen.

Weersomstandigheden
De eerste twee fasen van de werkzaamheden staan gepland in de winter. Afhankelijk van het weer zullen extra maatregelen getroffen moeten worden. Deze maatregelen, zoals het bouwen van een tent, kunnen hinder veroorzaken. Bij extreme weersomstandigheden kunnen we bovendien genoodzaakt zijn de werkzaamheden tot een later moment uit te stellen.

Nieuwbouw RET remise Kleiweg Nieuwbouw RET remise Kleiweg