Werkzaamheden Capelse Brug

Van 02 oktober 2016 t/m  09 december 2016  |  Laatste update 18 augustus 2017

Na jaren van intensief gebruik zijn de metrosporen en het wisselcomplex tussen Capelse Brug en Capelle Slotlaan aan vervanging toe. In september en oktober werkt de RET, naast de nachtelijke werkzaamheden aan de betonconstructie, aan de metrobaan tussen de metrostations Capelsebrug en Slotlaan. Daarnaast wordt het noodperron bij metrostation Capelsebrug verwijderd.

Waarom voert de RET werkzaamheden uit?

Door de vernieuwing zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. Ook de onderhoudswerkzaamheden aan de betonconstructie van de metrobaan bij Capelse Brug en de rangeertunnel bij de ’s Gravenweg zijn noodzakelijk. Als het regent of vriest kunnen deze werkzaamheden niet doorgaan.

Wat gebeurt er precies?

Tussen 28 augustus en 1 september kunt u al iets merken van de voorbereidingen van de werkzaamheden aan het spoor. Dan worden er ‘s nachts tussen 23.00 en 07.00 uur bouwmaterialen aangevoerd per spoor.

Als gevolg van de werkzaamheden kunt u ook te maken krijgen met geluidshinder van de betonconstructie. Uiteraard doet de RET er alles aan de hinder zoveel mogelijk te beperken. 

Bij de werkzaamheden aan het beton op Capelse Burg vindt ook asbestsanering plaats, uiteraard voert een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf dit uit. Hierbij worden vanzelfsprekend alle wettelijke veiligheids- en milieuvoorschriften nageleefd.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen van de metrosporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken.

Om de periode van de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden werken we 24 uur per dag aan het spoor. Het verwijderen van het noodperron is een klus apart en gaat gepaard met ernstige geluidshinder, om die reden wordt hier alleen overdag aan gewerkt tussen 07.00 uur en 23.00 uur. 


Openbaar vervoer

Van 4 september tot en met 1 oktober wordt metrolijn C opgesplitst in twee delen: tussen Capelsebrug en de Terp en tussen Capelsebrug en de Akkers. 

De werkzaamheden aan de sporen op metrostation Capelsebrug van 14 tot en met 20 oktober kennen drie fasen. Elke fase heeft zijn eigen gevolgen voor de dienstregeling van metrolijnen A, B en C. 


Houdt gedurende de periode van de werkzaamheden rekening met extra reistijd, gewijzigde perrons en een eventuele extra overstap. Kijk voor uitgebreide reisinformatie en actueel reisadvies op www.ret.nl/omleidingen.


Waar kunt u meer informatie krijgen?

Wilt u meer uitleg over de werkzaamheden? Op maandag 21 augustus kunt u tussen 18.30 uur en 20.30 uur binnenlopen bij de Restaurant Altijd, Rijnspoor 280 in Capelle aan de IJssel. Het is een inloopbijeenkomst, dus u kunt zelf uw tijdstip kiezen binnen deze tijden.


Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met de RET klantenservice, tel 0900 – 500 6010 (gebruikelijke kosten), bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur of via e-mail: klantenservice@ret.nl.


Nieuwbouw RET remise Kleiweg Nieuwbouw RET remise Kleiweg