Werkzaamheden metrostation Dijkzigt

Van 01 mei 2016 t/m  30 april 2017  |  Laatste update 25 augustus 2016

Samen met de gemeente Rotterdam werkt de RET aan verbetering van het metrostation Dijkzigt. De bouw aan een nieuwe kruising op de Rochussenstraat / Zimmermanweg én een station met een extra in- uitgang zal een jaar in beslag gaan nemen.

Waarom voert de RET werkzaamheden uit?

Met deze ingreep wil de RET het station, wegens het groeiende aantal reizigers, klaar maken voor de toekomst. Het werk bestaat uit de bouw van een extra in- en uitgang, waarmee  de bereikbaarheid maar ook de veiligheid van het station verbeterd wordt. Het ministerie stelt namelijk steeds hogere eisen aan de brandveiligheid van de metrostations. Daarom is de RET al eerder gestart met het aanpassen van een groot aantal metrostations, waaronder Dijkzigt. De afgelopen maanden heeft de RET al rookschermen, brandmeldinstallaties en rook-, warmte-afvoerinstallaties (ventilatoren) geplaatst. Naast deze installatie komt er dus een extra in- en uitgang bij de Hogeschool Rotterdam.

Wat gebeurt er precies?

De RET start met de voorbereiding en bouw van de extra ingang voor metrostation Dijkzigt. Om die te realiseren, wordt een tunnel gegraven onder de Zimmermanweg door. De kruising Rochussenstraat / Zimmermanweg zal plaatsmaken voor een bouwkuip. Daarom is de kruising vanaf mei 2016 tot en met juni 2017 één jaar buiten gebruik. Daarna zet de gemeente Rotterdam het werk van de reconstructie en herinrichting van de kruising Zimmermanweg / Rochussenstraat voort. Met de nieuwbouw van het Erasmus MC wordt ook de buitenruimte opgeknapt en wordt de kruising Rochussenstraat / Zimmermanweg opnieuw ingericht. Dit moet gebeuren omdat de huidige kruising niet meer voldoet en veiliger moet worden.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Door de bouw van de extra ingang van metrostation Dijkzigt kunt u overlast ervaren. Uiteraard wordt bij de werkzaamheden rekening gehouden met de bewoners en proberen wij de hinder te beperken. De afsluiting van de kruising heeft ook gevolgen voor de bereikbaarheid en parkeren. Enkele parkeerplaatsen komen te vervallen.  Het metroverkeer zal tijdens de werkzaamheden volgens dienstregeling blijven rijden. We houden bewoners de komende maanden op de hoogte van de ontwikkelingen, onder andere via huis-aan-huis nieuwsbrieven ‘Werk in uitvoering’. Als u meer wilt weten over deze werkzaamheden of klachten of opmerkingen heeft, neem dan contact met omgevingsmanager Douwe Folkerts via 06 43 79 12 45, dfolkerts@ret.nl. Of met omgevingsmanager Yvette Ignatius (gemeente Rotterdam), iy.ignatius@rotterdam.nl.

Voor de uitvoering van alle werkzaamheden wordt de Rochussenstraat 13 maanden afgesloten voor autoverkeer. Wel zal de Rochussenstraat voor hulpdiensten en langzaam verkeer, denk aan voetgangers en fietsers, bereikbaar blijven. Deze voetgangers en fietsers worden langs het werk geleid. De omleidingen worden aangegeven door middel van verkeersborden. In één richting wordt de bus in de Rochussenstraat langs het werk geleid (oost-west richting) en er komen tijdelijke (verhoogde) bushaltes in de Rochussenstraat en in de Zimmermanstraat.

Voor meer informatie kijk op: www.rotterdam.nl/dijkzigt

Nieuwbouw RET remise Kleiweg Nieuwbouw RET remise Kleiweg