Werkzaamheden spoor Schiedam Koemarkt

Van 02 oktober 2017 t/m  22 oktober 2017  |  Laatste update 02 oktober 2017

Van 2 t/m 22 oktober werkt de RET aan de tramsporen en bovenleiding op de Koemarkt en de Schiedamseweg.

Waarom voert de RET werkzaamheden uit?

Door de tramsporen te vervangen zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. 

Wat gebeurt er precies?

Koemarkt: Van 9 tot en met 22 oktober vernieuwt de RET de tramsporen in de bocht van de Rotterdamsedijk, ter hoogte van de Singel, naar de Broersvest, ter hoogte van de Passage.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 uur en 19.00 uur en sporadisch in de avond en nacht. Werkzaamheden met hoge geluidsintensiteit, zoals het opbreken van de sporen, worden zoveel mogelijk voor 19.00 uur uitgevoerd. In de weekenden wordt er alleen overdag gewerkt.

De gemeente Schiedam maakt gebruik van de periode dat de tram niet rijdt en voert gelijktijdig riool- en straatwerkzaamheden uit op de Broersvest, ter hoogte van het Land van Belofte tot aan de Koemarkt.

Schiedamseweg: 
Van 9 tot en met 22 oktober vernieuwt de RET de tramsporen op de Schiedamseweg, op en rond de kruising met de Benjamin Franklinstraat. 

De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 uur en 19.00 uur en sporadisch in de avond en nacht. Werkzaamheden met hoge geluidsintensiteit, zoals het opbreken van de sporen, worden zoveel mogelijk voor 19.00 uur uitgevoerd. In de weekenden wordt er alleen overdag gewerkt.

Van 2 tot en met 14 oktober vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de bovenleiding op de Schiedamseweg, tussen de Benjamin Franklinstraat en de Van Deventerstraat. 

Deze werkzaamheden worden in de eerste week in de nacht uitgevoerd. 

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Het verkeer en tramreizigers krijgen te maken met omleidingen.

Verkeer
Tijdens de periode van de werkzaamheden is de kruising Koemarkt – Broersvest - Schiedamsedijk gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer:

  • Komende vanuit het Marconiplein is de Rotterdamsedijk afgesloten vanaf de Singel.
  • Komende vanuit de Koemarkt is het niet mogelijk linksaf te slaan naar de Broersvest.
  • Komende vanuit de Broersvest is het niet mogelijk linksaf te slaan naar de Rotterdamsedijk. 

Er worden omleidingsroutes ingesteld die met bebording worden aangegeven. 

Openbaar vervoer
Deze en gelijktijdige werkzaamheden aan de trambaan op de Schiedamseweg hebben gevolgen voor het openbaar vervoer. Van 9 tot en met 22 oktober: 

  • rijden tram 21 en 24 niet tussen de haltes Mathenesserbrug en Schiedam Centrum. Tram 21 en 24 rijden van De Esch naar tijdelijk eindpunt Spangen en van Holy / Woudhoek via een gewijzigde route naar Schiedam Centrum.
  • rijdt tramlijn 21 ook in de avond en op zondagochtend. Buslijn 121 rijdt hierdoor niet.
  • rijden buslijn 51, 54 en 126 een gewijzigde route en met een aangepaste dienstregeling.

Houd rekening met extra reistijd en een eventuele extra overstap. 

Ga naar de omleiding Nieuwbouw RET remise Kleiweg Nieuwbouw RET remise Kleiweg