Over RET

De RET gaat voor perfect georganiseerd en uitgevoerd openbaar vervoer met de hoogste kwaliteit voor de reiziger.

De RET N.V. is het dynamische openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam. Ons bedrijf weerspiegelt de aard van de stad, is levendig, zakelijk en eerlijk. We steken graag de handen uit de mouwen en richten onze blik op de toekomst.

Lees verder

Aardig Onderweg

De RET is ‘Aardig Onderweg’. We streven naar comfortabel en zorgeloos reizen, een goede prijs en service met een glimlach. We investeren in uitstekende infrastructuur, modern materieel en meer en betere voorzieningen.

Onze vervoersmiddelen

De RET verzorgt zorgeloos openbaar vervoer met bus, tram, metro én boot. We hebben 59 buslijnen, tien tramlijnen, vijf metrolijnen en een ferrydienst. 

Onze infrastructuur

Als geïntegreerd openbaarvervoerbedrijf is de RET ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de infrastructuur. Zo hebben we het hele vervoersproces in beheer en bent u veilig en betrouwbaar onderweg. 

Historie in vogelvlucht

De geschiedenis van de RET gaat terug tot 1878. Van paardentram tot metro, hybride bus en Fast Ferry.

Historisch materieel

Veelal gepensioneerde RET’ers renoveren, onderhouden en exploiteren het historisch materieel van de Stichting RoMeO. U kunt de historische trams bezichtigen en huren. In de zomer rijden oude trams op toeristische lijn 10.