Metrowerkzaamheden 2019

Met vijf lijnen, ruim 160 kilometer spoor, 335 wissels en een drukbezet metronetwerk met ruim 160 rijdende metro’s en jaarlijks ruim 80 miljoen reizigers wordt het metrospoor in Rotterdam goed benut. Dit betekent dat er regelmatig onderhoud gepleegd moet worden.

Spijkenisse Tunnel

In twee fases wordt het metrospoor in de tunnel in Spijkenisse vervangen. Fase 1 is van 18 feb-3 mrt en fase 2 van 20 juli-2 aug. In die periode wordt er 24 uur per dag gewerkt en is er sprake van een aangepaste dienstregeling. Er kan maar over 1 spoor gereden worden, de metro zal alsnog iedere tien minuten rijden, dat betekent voor reizigers dat ze rekening moeten houden met een langere reistijd.

Slinge 29 april -5 mei

Bij metrostation Slinge zal in de periode van 29 april tot 5 mei 24 uur per dag gewerkt worden aan spoorvernieuwing. De metro zal in deze periode over 1 spoor rijden, dat betekent voor reizigers dat ze rekening moeten houden met een langere reistijd.

Capelse Brug- Kralingse zoom 5 augustus – 1 september

Tussen metrostation Kralingse zoom en Capelse Brug zal er in de periode van 5 augustus tot 1 september van zeven tot zeven gewerkt worden aan de vervanging van het metrospoor. Er zal ook enkele nachten sprake zijn van nachtwerkzaamheden, zo zullen de testritten ‘s nachts plaatsvinden. Er worden pendelbussen ingezet, reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Capelsebrug-Graskruid-Hesseplaats-Binnenhof/ Graskruid- Hesseplaats-Binnenhof

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober zal de RET werkzaamheden verrichten op het traject tussen Capelsebrug-Hesseplaats/ Binnenhof . Er worden pendelbussen ingezet.

Op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 oktober zal de RET werkzaamheden verrichten op het traject tussen Graskruid-Hesseplaats / Binnenhof. Er worden pendelbussen ingezet, reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.