Skip to content

Tramwerkzaamheden 2021

Met tien tramlijnen, 200 kilometer spoor en evenzoveel wissels in Rotterdam en omgeving heeft de RET altijd wel ergens in de stad een stuk spoor te vervangen. Voor onze reizigers betekent het dat er soms sprake is van een omleiding of extra reistijd. Ook voor omwonenden en ondernemers kan een spoorvervanging veel impact hebben. Op allerlei manieren doen we er alles aan de overlast te beperken. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat we met de tram veilig kunnen blijven rijden.

Voor een gepast reisadvies tijdens werkzaamheden kunnen reizigers terecht bij: ret.nl/omleidingen of in de RET Realtime App.

Coolsingel 20 februari- 26 maart

De RET vernieuwt van 20 februari tot en met 26 maart het tramspoor tussen Churchillplein en Blaak. Dit gebeurt in twee fases, waarbij de Coolsingel in de periode 20 februari tot 21 maart volledig wordt afgesloten. De werkzaamheden vinden zowel ‘s nachts als overdag plaats. Voor de tramlijnen 8, 21, 23, 24 en 25 geldt een omleiding. Lijn 20 vervalt. Meer informatie hierover vindt u kort voor de werkzaamheden via ret.nl/omleidingen. Al het overige verkeer zal worden omgeleid.
De afsluiting van de Coolsingel voor het autoverkeer is vanaf de Aert van Nes richting Churchillplein.

Wolphaertsbocht (Charlois) 17 juli -3 september

In verschillende fases zullen er spoorvernieuwingswerkzaamheden plaatsen vinden nabij de Wolphaertsbocht. De werkzaamheden van de RET nemen zeven weken in beslag en zijn onderdeel van het gemeentelijke project Katendrechtse Lagedijk fase 2 (aanvang 12 juli,  duur 35 weken).
Het werk van de RET is verdeeld over verschillende fases, hieronder de informatie die bij het publiceren van dit overzicht beschikbaar is:

Gaesbeekstraat- Brielselaan 29 mei- 6 augustus

  • Fase 1 keerlus Gaesbeekstraat en eerste deel Gaesbeekstraat van 29 mei tot 25 juni 2021
  • Fase 2 Gaesbeekstraat rechtstand van 26 juni tot 16 juli 2021

Fase 3-4-5 Aansluiting Brielselaan van 17 juli tot 06 augustus 2021
De aansluiting op de Brielselaan wordt gemaakt tijdens de buitendienststelling van de Wolphaertsbocht.
Gedurende deze werkzaamheden valt lijn 2 in Charlois uit en zal in twee van de drie fases een andere omleiding krijgen. Reizigers kunnen in deze periode gebruik maken van Buslijnen 70 en 44 en STOP en GO 567.

Schiekade– Heer Bokelweg 17 juli- 3 september

Op 17 juli starten spoorvernieuwingswerkzaamheden aan de Schiekade ter hoogte van de treinsporen. Dit heeft gevolgen voor tramlijnen 4 en 25. en rijstrook op de Schiekade zal worden afgesloten. Het verkeer vanuit het centrum ondervindt geen hinder. Ook wordt er rekening gehouden met Rotterdam Unlimited ( 27 juli-31 juli).

Kruising Bergweg-Zaagmolenstraat 25 oktober- 14 november

Op de kruising Bergweg - Zaagmolenstraat wordt het tramspoor vervangen. Tramlijn 4 krijgt een omleiding. Ook al het overige verkeer moet rekening houden met een omleiding.

Geplande werkzaamheden voor 2022:

Ook voor 2022 is al grotendeels bekend waar de spoorvernieuwingswerkzaamheden plaats moeten vinden. Zo zijn naar alle waarschijnlijkheid de volgende spoorlijnen aan de beurt:

  • Van Walsumweg
  • Vasteland- Kruising Eendrachtsweg
  • Kruising Schiekade-Bergweg
  • Goudsesingel -Pompenburg (bogen)
  • Roseknoop 
  • Harreweg Schiedam