Skip to content

Tramwerkzaamheden 2022

Met tien tramlijnen, 200 kilometer spoor en evenzoveel wissels in Rotterdam en omgeving heeft de RET altijd wel ergens in de stad een stuk spoor te vervangen. Voor onze reizigers betekent het dat er soms sprake is van een omleiding of extra reistijd. Ook voor omwonenden en ondernemers kan een spoorvervanging veel impact hebben. Op allerlei manieren doen we er alles aan de overlast te beperken. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat we met de tram veilig kunnen blijven rijden. 

Voor een gepast reisadvies tijdens werkzaamheden kunnen reizigers terecht bij: ret.nl/omleidingen of in de RET Realtime App.   

Burgemeester Van Walsumweg- Oostplein 11 april – 5 juni 

De RET vernieuwt van 11 april tot en met 5 juni het tramspoor tussen De Burgemeester van Walsumweg en Oostplein. Voor de tramlijnen 21 en 24 geldt in deze periode een omleiding via de Goudsesingel. Ook het overige verkeer zal te maken krijgen met omleidingen. De weg vanaf Oostplein naar de Mariniersweg is gedurende 8 weken afgesloten en een deel van het Oostplein zal gedurende 3 weken worden afgezet. De Kipstraat blijft wel bereikbaar.  

Vasteland- kruising Eendrachtsweg 9 juli -16 oktober 

De RET vernieuwt van 9 juli tot en met 16 oktober het spoor op de kruising van de Eendrachtsweg en het Vasteland. Voor de tramlijnen 7 en 8 geldt een omleiding. Tramlijn 7 rijdt ingekort tot Rotterdam Centraal, Tramlijn 8 rijdt tussen de Kleiweg en het Oostplein. Tussen Spangen en de Parksluizen rijdt lijn 18. Meer informatie hierover vindt u kort voor de werkzaamheden via ret.nl/omleidingen. Al het overige verkeer zal worden omgeleid. 

Kruising Schiekade-Bergweg 9 juli – 26 augustus  

De RET vernieuwt van 9 juli tot en met 26 augustus het tramspoor op de Schiekade en op de kruising van de Schiekade en de Bergweg. Het project wordt in twee fases uitgevoerd en wordt van 7:00 tot 23:00 uur gewerkt. Tramlijn 25 zal een omleiding rijden van 9 juli tot en met 5 augustus en ook het overige verkeer krijgt te maken met enige hinder.  

Pompenburg 17 oktober -13 november 

De RET vernieuwt van 17 oktober tot en met 13 november het tramspoor op de Pompenburg. Tramlijnen 7 en 8 rijden in deze periode een omleiding en ook voor bus 38 heeft dit gevolgen. Er wordt van 07:00 uur tot 23:00 gewerkt. Ook het overige verkeer krijgt te maken met enige hinder. De projecten worden gelijktijdig uitgevoerd om zo de overlast te verminderen . 

Geplande werkzaamheden voor 2023: 

Ook voor 2023 is al grotendeels bekend waar de spoorvernieuwingswerkzaamheden plaats moeten vinden. Zo zijn naar alle waarschijnlijkheid de volgende spoorlijnen aan de beurt: 

Laan op Zuid – Roseknoop
Jonker Fransstraat
Hofplein
Laan op Zuid
Keerlus Limbrichthoek
Provenierssingel- Schiekade Kruising- Schiekade
Cannenburchstraat – Gr Van Zoelenlaan- Edo Bergsmaweg- Bolnesserkade
Stadionweg Keerlus 
Schiedam-Scheepvaartweg