Tramwerkzaamheden RET 2020

Met tien tramlijnen, 200 kilometer spoor en evenzoveel wissels in Rotterdam en omgeving heeft de RET altijd wel ergens in de stad een stuk spoor te vervangen. Dit jaar alleen al voert de RET 14 spoorvervangingen voor de tram uit, met name Rotterdam Zuid is aan de beurt. Voor onze reizigers betekent het dat er soms sprake is van een omleiding of extra reistijd. Ook voor omwonenden en ondernemers kan een spoorvervanging veel impact hebben. Op allerlei manieren doen we er alles aan de overlast te beperken. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat we met de tram veilig kunnen blijven rijden.

 • Voor een gepast reisadvies tijdens werkzaamheden kunnen reizigers terecht bij: ret.nl/omleidingen

Reizigers en omwonenden van tramlijn 2 opgelet!

Eén van de grote spoorvervangingsprojecten van de RET dit jaar zijn een reeks tramwerkzaamheden aan het spoor van tram 2, er zal gewerkt worden op de Reyerdijk, Kreekhuizerplein, Beukendaal en het Breeplein. In deze periode zullen een reeks haltes tijdelijk vervallen, dit heeft gevolgen voor reizigers, omwonenden en andere verkeersdeelnemers.

 • Speciaal voor reizigers in Rotterdam Zuid is er dit jaar de website Tramopzuid.nl

Hieronder alle tramwerkzaamheden op Zuid:

 • Reyerdijk 10 februari-17 juli


  Van 10 februari tot en met 17 juli wordt het spoor vervangen op de Reyerdijk. Tramlijn 2 wordt ingekort tot Thialf/ Kreekhuizenlaan. Tramreizigers moeten rekening houden met extra reistijd, kijk voor meer reisinformatie op tramopzuid.nl. Het verkeer moet rekening houden met een omleiding.
 • Kreekhuizenplein 13 juni- 17 juli

  Op het Kreekhuizenplein wordt het tramspoor vervangen. Dit gebeurt in dezelfde periode als de tramvervanging op de Reyerdijk zodat we maar één keer overlast veroorzaken. Tramlijn 20 komt te vervallen en tram 2 krijgt te maken met een wijziging. Het verkeer moet rekening houden met een omleiding.

 •  

  Breeplein - Beukendaal 13 juni 17 – juli

  Ook binnen de werkzaamheden op de Reyerdijk zijn spoorvernieuwingswerkzaamheden op het Breeplein en op de Beukendaal gepland, tussen 13 juni en 17 juli. Dit heeft gevolgen voor de route van tramlijnen 2 en 20. Deze lijnen krijgen te maken met vervallen haltes. Ook bus 75 en 77 zullen een omleiding rijden, reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Het verkeer moet rekening houden met een omleiding.

 •  

  Breeplein- Groene Hilledijk 18 juli – 31 juli

  Op 18 juli starten spoorvernieuwingswerkzaamheden op de Groene Hilledijk richting Breeplein. Dit heeft gevolgen voor tramlijn 25. De werkzaamheden vinden overdag plaats en hebben gevolgen voor het verkeer en ook bus 75 en 77 zullen een omleiding rijden. Tramlijn 25 rijdt niet naar Barendrecht en wordt vervangen door buspendel 725 tussen Slinge en Barendrecht (Middeldijkerplein).

 •  

  Langenhorst 1 aug- 28 – aug

  Van 1 augustus tot 28 augustus vinden spoorwerkzaamheden plaats op de Langenhorst. Tramlijn 25 rijdt niet naar Barendrecht en wordt vervangen door buspendel 725 tussen Slinge en Barendrecht (Middeldijkerplein).

 • Breeplein Randweg 12 sept- 9 oktober


  De derde keer in 2020 dat er spoorvernieuwingswerkzaamheden plaatsvinden op het Breeplein betreft het Breeplein en de Randweg van 12 september tot 9 oktober. Tramlijn 2, 20 en 25 krijgen hiermee te maken. Het verkeer zal te maken krijgen met een omleiding, ook bus 75 en 77 zullen een omleiding rijden.
 • Dordtsestraatweg-Spinozaweg-Slinge 18 juli- 31 juli


  Van 18 juli tot en met 31 juli vinden spoorwerkzaamheden plaats op de Dordtsestraatweg, de Spinozaweg en Slinge. Tramlijn 25 rijdt niet naar Barendrecht en wordt vervangen door buspendel 725 tussen Slinge en Barendrecht (Middeldijkerplein).
 • Dordtsestraatweg- Vinkebaan 1 aug- 14 aug


  Van 1 augustus tot en met 14 augustus wordt het spoor op de Dordtsestraatweg- Vinkebaan vervangen. Tramlijn 25 rijdt niet naar Barendrecht en wordt vervangen door buspendel 725 tussen Slinge en Barendrecht (Middeldijkerplein).

Hieronder alle overige tramwerkzaamheden in de stad:

 • Kleiweg 19 aug-april 2020


  De RET werkt ook in 2020 nog door op de Kleiweg aan een stuk spoorvernieuwing. In dezelfde periode werkt de gemeente aan de riolering en de verkeerslichtinstallatie. Tramlijn 8 zal in deze periode niet rijden tussen de Kootsekade en de Kleiweg. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin april afgerond.
 • Churchillplein 7 maart tot 21 maart


  Van 7 maart tot en met 20 maart wordt er aan de bovenleiding gewerkt rondom het Churchillplein in het kader van de herinrichting Coolsingel. Dit heeft impact op de tramlijnen 8, 12, 20, 21, 23, 24 en 25.
 • Oostzeedijk- Honingerdijk 21 maart- 1 mei


  Van 21 maart tot en met 26 juni vindt er spoorvervanging plaats op de Honingerdijk en Oostzeedijk. Tramlijnen 7, 21 en 24 krijgen te maken met een omleiding, net als het overige verkeer. Verkeer de stad in wordt omgeleid, verkeer de stad uit wordt in de eerste fase omgeleid. Er wordt overdag gewerkt tussen 7:00 en 19:00.
 • Van Oldenbarneveltplaats – Coolsingel 8 augustus tot 5 september


  Van 8 augustus tot 5 september vindt er spoorvervanging plaats op de Van Oldenbarneveltplaats richting de Coolsingel, dan worden de spoorbogen vervangen. Tevens wordt er aan de bovenleiding gewerkt. Dit heeft impact op de tramlijnen 8, 12, 20, 21, 23, 24 en 25.
 • Burg Walsumweg najaar 2020


  Op de burgemeester van Walsumweg zal een deel van het spoor in het najaar van 2020 vervangen worden. Tegelijkertijd zal Eneco werkzaamheden verrichten. De exacte datum zal later bekend worden gemaakt. Omwonenden moeten rekening houden met nachtelijke werkzaamheden en tramlijnen 21 en 24 zullen een omleiding rijden. Het verkeer moet rekening houden met een omleiding.
 • Mauritsweg najaar 2020


  Op de Mauritsweg, ter hoogte van de Van Oldebarneveldstraat, Eendrachtsplein, de Eendrachtsweg en de Westblaak zullen in verschillende faseringen delen van het spoor vervangen worden. Dit heeft impact op de tramlijnen 25, 8, 7, 4, 20. De werkzaamheden worden gecombineerd met Eneco zodat reizigers en omwonenden maar één keer overlast ervaren. De exacte data worden later dit jaar vastgesteld. Vooralsnog zijn deze werkzaamheden in twee fases gepland tussen september en november.


Geplande werkzaamheden voor 2021:

Ook voor 2021 is al grotendeels bekend waar de spoorvernieuwingswerkzaamheden plaats moeten vinden. Ook dan zullen de werkzaamheden de reizigers van tram 2 treffen. Zo zijn de volgende straten aan de beurt:

 • Kruising Coolsingel- Blaak
 • Wolphaersbocht – Boergoenstestraat
 • Wolphaersbocht tussen Pleinweg en Dorpsweg
 • Wolphaertsbocht -Blackspot
 • Beijerlandselaan - Slaghekstraat
 • Schiekadebak- Heer Bokelweg
 • Goudsesingel -Pompenburg
 • Kruising Bergweg - Zaagmolenstraat
 • Brielselaan Gaesbeekstraat kruising inclusief Keerlus Gaesbeekstraat