Skip to content

Bazen van morgen

26 januari 2018

Bazen van morgen

Ook dit jaar organiseerde Jinc de ‘Baas van Morgen’: kinderen uit een achterstandsomgeving zijn voor één dag de leider van een succesvol bedrijf. Dit jaar waren het Nadgi en Yigit van basisschool De Nieuwe Haven. Ze zijn in de ochtend opgehaald door Maurice en chauffeur Jan. Een goede start van de dag begint natuurlijk met een goed ontbijt, daarom was dit de eerste stop voor de bazen. Tijdens dit ontbijt kregen de Bazen van Morgen en de Baas van Vandaag de tijd om elkaar te leren kennen.

Metrosimulator

Na het ontbijt was het tijd voor het echte werk! De Bazen van Morgen werden ontvangen op kantoor waar ze een korte introductie kregen over de RET. Vervolgens gingen ze naar de metrosimulator op het Wilhelminaplein waar ze zelf een metro mochten besturen. Want als baas moet je natuurlijk zelf ervaren wat je bedrijf precies doet! Vol enthousiasme stapten ze de metrosimulator in. “Wow, dit lijkt net een videospel” zegt Yigit met een brede glimlach.

“Hey jongens, uh sorry, maar ik kan het nog niet zo goed en heb dus net een boomstam aangereden."

De Bazen van Morgen maken om de beurt een ritje in de metrosimulator. Even later rijdt Yigit over een boomstam. Hij meldt de reizigers: “Hey jongens, uh sorry, maar ben nog aan het leren. Ik kan het nog niet zo goed en heb dus net een boomstam aangereden. Sorry hoor!” Wat een ervaring, zelf een metro besturen. Dat kan niet iedereen zeggen op zo’n leeftijd!

50 jaar metro

Op 9 februari bestaat de metro 50 jaar. De Bazen van Vandaag hebben een concept verzonnen om die verjaardag te vieren. Een groot feest in het park met verschillende activiteiten, muziek en lekker eten. Je kunt verschillende spelletjes doen zoals, bingo, kaarten, dammen en schaken, maar ook dans workshop en een RET-quiz. Deze leuke ideeën hebben ze uitgewerkt in een moodboard en gepresenteerd aan de Baas van Vandaag!

Ervaringen rijker

Een geslaagde dag! De Bazen van Morgen hebben veel geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan als metrobestuurder, conceptontwikkelaar en natuurlijk als directeur, die weet wat haar medewerkers doen! Zo leren ze dat iedereen ooit een Baas kan worden.