Capelle en RET rollen rode loper uit

22 januari 2018

Capelle en RET rollen rode loper uit

Nu ook de fietsenstalling af is, is de Oostzijde van het metrostation Capelle Centrum helemaal compleet. De fietsenstalling met 350 bewaakte plekken voor fietsen is een mooie aanvulling op de OV bereikbaarheid van Capelle. Het vernieuwde metrostation dat vanmiddag werd geopend door Maurice Unck, algemeen directeur van de RET en Dick van Sluis, wethouder Stadsontwikkeling, biedt door de transparante gevel ook meer veiligheid voor de reiziger. De volgende stap is de verbouwing van het metrostation aan de pleinzijde. Deze krijgt dezelfde transparante en veilige uitstraling. De bouw van dit deel van het station start later dit jaar.

Veilig en toegankelijk station

“Als metroreiziger wil je een prettig start- en eindpunt van je metroreis, je wil comfortabel reizen en je veilig kunnen voelen in het station. Door de hoge gevel van glas, de verlichte hal met zicht op de straat en het feit dat de toegangspoortjes nu op straatniveau zijn, bieden we de reiziger in Capelle een veilig gevoel. Ook is het prettiger dat de lift nu uitkomt in de centrale hal,” aldus Maurice Unck algemeen directeur RET.
 
Dick van Sluis, wethouder Stadsontwikkeling van Capelle aan den IJssel noemt het vernieuwde metrostation een absolute aanwinst voor Capelle. “Met dit station rollen we de rode loper voor de reiziger uit. Het vernieuwde metrostation met fietsenstalling past uitstekend bij het stadscentrum dat we op dit moment helemaal aan het vernieuwen zijn. Capellenaren kunnen hun fiets gratis bewaakt stallen om daarna hun reis te vervolgen richting Rotterdam. Daarmee bieden we reizigers een serieus alternatief voor de auto.” 

Van Sluis en Unck maakten afgelopen week een serie foto’s en selfies van metrostation Capelle Centrum. 

Overdekte fietsenstalling

In maart 2017 is er begonnen met de sloop van het metrostation. Nu, negen maanden later kunnen Capelse reizigers met de fiets of scooter naar Capelle Centrum om de metro te pakken. Het station biedt 350 gratis bewaakte plekken voor fietsen. Het stationsdeel aan de pleinzijde krijgt ook een fietsenstalling. De nieuwe fietsenstalling is iedere dag geopend van 07:00 tot 19:00 uur. Dick van Sluis: “Reizigers  kunnen hier ook terecht voor kleine fietsreparaties en hun  banden oppompen. De huidige fietsenstalling bij het gemeentehuis wordt nu op korte termijn gesloten.”

De verbouwing van beide metrostations is onderdeel van de CentrumXpeditie die in het teken staat van het verbeteren van Centraal Capelle. Ook winkelcentrum de Koperwiek wordt op dit moment geheel verbouwd.