Skip to content

De metro wordt 50!

7 december 2017

De metro wordt 50!

De metro is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze regio. Waar we 50 jaar geleden begonnen met de kortste metrolijn van de wereld (en de eerste metro in Nederland), beschikt de regio Rotterdam inmiddels over een hoogwaardig metronetwerk waar dagelijks 300.000 mensen gebruik van maken.
 
Uiteraard laat de RET deze bijzondere gebeurtenis niet zomaar voorbij gaan. Volgend jaar zullen we met verschillende activiteiten stil staan bij onze jarige metro. Zo bouwen we nu de eerste metro om tot museummetro, komt er een online tentoonstelling, organiseren we open dagen om mensen een kijkje achter de schermen te geven en start er een serie op TV Rijnmond.
 
Natuurlijk hebben we veel mooi oud materiaal waarmee we terug kunnen blikken in de tijd. Maar de geschiedenis komt pas echt tot leven door de mooie verhalen die er zijn, van collega’s, van reizigers, van bewoners langs de lijn… Heb je je grote liefde in de metro leren kennen? Of werkte je opa ook al bij de metro of de aanleg ervan? Heb je een bijzonder moment om te delen of heeft de metro jouw leven op een andere bijzondere manier beïnvloed? 
 
We zijn op zoek naar verhalen, mensen, spullen en beeldmateriaal dat gelinkt is aan de jarige metro. Je kunt je verhalen, foto of video’s mailen naar 50jaarmetro@ret.nl. Wie weet krijgt dat verhaal een mooie plek in de museummetro, de online tentoonstelling of de serie op TV Rijnmond.