Feestelijke officiële opening verlengde metrolijn B

28 oktober 2019

Het gaat goed met de verlengde metrolijn B (voormalig Hoekse Lijn). Zo goed dat de opstartfase eindigt en de lijn op vrijdag 1 november 2019 officieel wordt geopend door de Gemeente Rotterdam, de MRDH en de RET.

Sinds 30 september wordt er volop gebruik gemaakt van de nieuwe metrolijn tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland Haven en zijn er geen noemenswaardige verstoringen geweest, reden genoeg om de opstartfase te beëindigen en vanaf 4 november tot volledige exploitatie over te gaan. Dat betekent dat er spitsritten worden toegevoegd en dat het vervangend vervoer vanaf 4 november definitief niet meer beschikbaar is.

Het officieel openen van de voormalige Hoekse Lijn is een mijlpaal die gevierd mag worden. Reizigers zullen tussen 8:00 en 19:00 uur verwelkomd worden door RET medewerkers met iets lekkers op de stations van de verlengde metrolijn B (Hoekse Lijn).  En in veel metro’s wordt er die dag live muziek gespeeld. Daarnaast deelt RET verrassingen uit aan reizigers, waaronder kortingsflyers voor een bezoek aan diverse attracties langs de verlengde metrolijn B.

Wijzigingen vanaf 4 november

De officiële opening betekent ook dat vanaf 4 november 2019 metro A doordeweeks in de spits tussen Rotterdam en Vlaardingen West elke vijf minuten rijdt. Op deze datum gaan ook de wijzigingen in het busnetwerk van de RET in Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in. Meer informatie hierover vind je hier.  

Ook de compensatiemaatregelen Saldokorting en Abonnementkorting in verband met de uitloop van de ombouwwerkzaamheden van de Hoekse Lijn naar metrospoor eindigen op 4 november 2019. Vanaf deze datum betaalt iedereen het normale tarief voor de metro. ‘De opstartfase is nu voorbij, dat is goed nieuws. Natuurlijk hebben we nog altijd te maken met een nieuwe lijn, zijn we nog bezig met verbeteringen doorvoeren en worden er nog software-updates doorgevoerd. Kinderziektes zijn dus nog altijd niet uit te sluiten,’ aldus de RET.