Skip to content

Metrostation Stadhuis weer open per 19 november

15 november 2018

Metrostation Stadhuis weer open per 19 november

Update 15 november 2018: Metrostation Stadhuis weer open per 19 november

Op maandag 19 november gaat metrostation Stadhuis weer open. Reizigers kunnen dan weer in- en uitstappen op het metrostation. Metrolijnen D en E rijden daarmee weer volledig volgens dienstregeling. Dankzij de inzet van een gespecialiseerd asbestteam dat 24 uur per dag heeft gewerkt, is het station gereinigd.

Maurice Unck, Algemeen Directeur van de RET: "Het reinigingsteam heeft de afgelopen weken ontzettend hard gewerkt, net zoals alle collega’s die hierbij betrokken zijn geweest. Wij zijn blij dat onze reizigers weer op Stadhuis kunnen in- en uitstappen en we bedanken hen nogmaals voor hun geduld en begrip."

Op twee plaatsen in het station zit nog asbest. Dat asbest zit vast en vormt geen gezondheidsrisico. Wel wordt ook dit asbest nog uit voorzorg verwijderd. Dat gebeurt de komende weken en zal grotendeels in de nacht gebeuren – dus buiten de tijden waarop de metro’s rijden.

Op dinsdag 23 oktober werd station Stadhuis afgesloten nadat er asbest was aangetroffen. Sinds maandag 5 november rijden er weer metro’s tussen Beurs en Centraal zonder op station Stadhuis te stoppen.

De RET is momenteel bezig met een evaluatie van de vondst van het asbest en de acties die daarop volgden. We verwachten dit voor de Kerst af te ronden.

Update 2 november 2018:

Vanaf maandag 5 november rijden er weer metro’s tussen Rotterdam Centraal en Beurs in de reguliere dienstregeling. Wel blijft station Stadhuis afgesloten. De metro’s zullen station Stadhuis stapvoets passeren en er niet stoppen.

Met 24-uursdiensten hebben we alles op alles gezet om de sporen en perrons op een snelle en veilige manier te reinigen. De reinigingswerkzaamheden zijn afgerond en de perrons en het station zijn afgeschermd, zodat daar de asbesthoudende materialen in een afgesloten situatie verwijderd kunnen worden.

Hoe lang dat saneren zal duren, en hoe lang de metro’s dus niet zullen stoppen op station Stadhuis, is nog onbekend.

De afdeling Bouw- en Woningtoezicht heeft toestemming gegeven voor deze aanpak.

Algemeen Directeur Maurice Unck: “Het reinigingsteam heeft de afgelopen dagen ontzettend hard gewerkt. Met uiterste zorgvuldigheid hebben ze de asbestvezels verwijderd. Ook alle collega’s die hierbij betrokken zijn geweest, hebben zich geweldig ingezet. Voor onze reizigers zijn we blij dat ze weer ononderbroken van Centraal naar Beurs kunnen. We bedanken hen voor hun geduld en begrip de afgelopen dagen.”