Skip to content

Reizen met Tranzer

7 december 2017

Reizen met Tranzer

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reizen met trein, tram en bus via elke smartphone zonder dat er een OV-chipkaart aan te pas komt. Met de app Tranzer plan en koop je in één keer je gehele reis, ook wanneer je daarbij gebruikmaakt van verschillende vervoerders.

Voor mensen die niet zo vaak met het openbaar vervoer reizen is het aanbod van reisopties onoverzichtelijk. Hier speelt Tranzer op in door in één app de beste reisopties te geven en direct de mogelijkheid te bieden om de gehele reis te betalen. Inmiddels zijn grote vervoerders als NS, RET, Connexxion en EBS al aangesloten en zijn ook taxi’s te boeken en te betalen in de app. 

“Wij geloven in een toekomst waarbij je kan reizen met alle vormen van openbaar vervoer via één app”, vertelt Paul Rooijmans, een van de oprichters van Tranzer, over het initiatief. “We bieden een oplossing die wereldwijd schaalbaar, eenvoudig, snel en eerlijk is. De reiziger kan zonder verschillende apps te downloaden direct gaan reizen. Tranzer biedt vrijheid en gemak op je smartphone: plannen, kiezen, betalen en volledig reisklaar binnen 18 seconden. De prijs is gelijk aan wat de vervoerder vraagt, Tranzer vraagt alleen een kleine servicefee per reis.”

Maurice Unck, van RET is zeer enthousiast over het concept: ‘’De RET sluit graag aan bij innovaties die het gebruik van het OV nog makkelijker maken. Met deze app bieden wij onze reizigers de extra mogelijkheid om via hun telefoon een kaartje voor hun tram- of busrit te kopen. In de loop van 2018 passen we onze metropoortjes aan, zodat ook onze metroreizigers dan gebruik kunnen maken van deze service.”

Hoe werkt het?

Tranzer is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store. Na het aanmaken van een account, kunnen reizigers direct aangeven waar ze naar toe willen, met hoeveel personen en op welk tijdstip. De app toont altijd de snelste en
goedkoopste reisopties en, indien beschikbaar, ook de mogelijkheden via taxi. Ook wanneer er verschillende vervoersmiddelen gebruikt worden, kan de gehele reis in één keer gepland en betaald worden. Betaling geschiedt via iDeal of creditcard.

Beschikbaarheid

Tranzer is voor iedereen beschikbaar, maar vooral interessant voor incidentele
reizigers en toeristen zonder OV-chipkaart. Momenteel heeft Tranzer volledige
dekking op het spoor in Nederland. Ook kan met Tranzer gereisd worden in bus en tram van RET, EBS en Connexxion. Er worden elk moment meer vervoerders en meer opties aangesloten. Zo werkt Tranzer onder andere aan het toevoegen van reisopties als eerste klas, fietsen en deelauto’s.