Skip to content

RET introduceert flexibel vervoer in Lansingerland

26 november 2018

RET introduceert flexibel vervoer in Lansingerland

Rotterdam, 26 november 2018 – Vanaf 9 december kunnen reizigers in Lansingerland elke dag van 20.00 tot 23.30 op afroep meerijden met een bus van de RET. STOPenGO, de naam van het flexibele vervoer, vervangt buslijn 174 in Lansingerland vanaf 20.00. Met STOPenGO gaat de frequentie omhoog naar elk halfuur en stopt de bus alleen op plekken waarvoor aanvragen zijn. Na ingebruikname van de Hoekse Lijn is de dienst ook beschikbaar in Vlaardingen en Maassluis. Maurice Unck, Algemeen Directeur van de RET: "Als vervoersbedrijf kijken we steeds naar slimme en innovatieve manieren om op de vraag van onze reizigers in te springen. STOPenGO is daar een voorbeeld van."

Unck vervolgt: "Moderne technologie maakt het steeds makkelijker om op een slimme manier van A naar B te komen. Bij de RET, maar ook bij andere vervoerders en bij de overheid, zien we dat de nadruk steeds meer komt te liggen op hoe we reizigers slim van A naar B brengen. Niet de modaliteit, maar mobiliteit staat centraal. De introductie van flexibel vervoer is daar een voorbeeld van. Behalve dat we bestaande reizigers meer op maat bedienen met STOPenGO, verwachten we ook een nieuwe groep reizigers aan te spreken, met name mensen die met de metro richting Rotterdam of Den Haag gaan of er vandaan komen en verder willen reizen."

Hoe het werkt

Reizigers kunnen tot een kwartier voor de rit aangeven naar welke halte ze toe willen en waar ze graag vertrekken. Dat doen ze via de STOPenGO-app of de website van de RET: www.ret.nl/stopengo. STOPenGO rijdt binnen een bepaald gebied, in het geval van Langsingerland in de omtrek van metrostation Berkel Westpolder (zie ook het bijgevoegde kaartje). De bus vertrekt op vaste tijden vanaf Westpolder. Alle reisproducten die geldig zijn in een reguliere RET-bus zijn ook geldig in STOPenGO. Abonnementhouders betalen evenveel als voorheen; reizigers op saldo betalen € 1,95, en als je overstapt vanuit de metro slechts € 1,05. Reizigers kunnen vanaf 2 december hun ritten boeken.

De bus rijdt alleen naar de haltes waarvoor aanvragen zijn, en er zijn meer mogelijkheden dan alleen de haltes van lijn 174: reizigers kunnen ook in- en uitstappen op Rivierenstraat, Marconistraat en Braillestraat. De laatste twee liggen op bedrijventerrein Oudeland. Mocht daar vraag naar blijken te zijn, dan kan de RET in de toekomst haltes toevoegen. Daarnaast rijdt de bus vaker: waar lijn 174 na 20.00 slechts eens in het uur en op bepaalde tijdstippen zelfs eens in de anderhalf uur reed, rijdt STOPenGO elk halfuur. Het Rotterdamse deel van lijn 174 vervalt na 20.00. Reizigers kunnen als alternatief gebruik maken van metrolijn E, tramlijnen 4, 8 en 25 en buslijn en 35. Voor 20.00 rijdt lijn 174 zijn reguliere dienst en verandert er dus niets.