RET introduceert mobiel reizen bus en tram

29 juni 2018

RET introduceert mobiel reizen bus en tram

Met de RET Barcode App die vanaf nu beschikbaar is, kun je in de tram, bus, BOB-bus of ferry van de RET reizen met je smartphone. “Met de RET Barcode app, die voorlopig voor bus en tram is, zetten we een mooie eerste stap op weg naar volledig mobiel reizen. Reizigers kopen vooraf online een ticket die na activatie diezelfde dag geldig is. Met deze app bieden we de reiziger die niet dagelijks reist, meer gebruikersgemak,” aldus Maurice Unck, directeur van de RET.

Eerste stap op weg naar volledig mobiel reizen

De RET Barcode App is beschikbaar in de Google Play store (voor Android) en Apple App Store. Reizigers activeren het ticket op hun telefoon voordat ze instappen, ze laten het ticket zien aan de chauffeur of conducteur en hoeven dus niet in- en uit te checken. “De eerstvolgende stap is dat je ook in de metro met dit mobiele ticket kan reizen. Daar check je met de barcode in en uit. Naar verwachting zijn de toegangspoortjes dit jaar nog gereed om de code uit te lezen. Vervolgens zal het mobiele ticket in de trams van de RET in 2019 te scannen zijn en uiteindelijk in de bus eind 2019,” aldus Unck.

Minder geld op de bus

De app is alleen in het vervoersgebied van de RET geldig met een selectie van reisproducten, zoals het 2-uurskaartje en een kaartje voor de Ferry of BOB-bus. De introductie van de RET Barcode App is één van de initiatieven van de RET om de keuzes voor reizigers te vergroten en zo meer gebruiksgemak te bieden. Daarnaast wordt het gebruik van contant geld in de bus verminderd.