Skip to content

RET introduceert nieuwe dienstregeling

26 november 2018

RET introduceert nieuwe dienstregeling

Rotterdam, 26 november 2018 – Vandaag publiceert de RET haar nieuwe jaardienstregeling. Deze gaat op zondag 9 december in en is geldig tot begin december 2019. Met de wijzigingen sluiten we beter aan bij de wensen van reizigers, bijvoorbeeld door de vakantiedienstregeling te bekorten, ’s avonds betere aansluitingen te bieden en beter aan te rijden op de eerste vluchten vanaf Rotterdam/The Hague Airport. De belangrijkste wijzigingen op een rij.

Vakantiedienstregeling bekort naar zes weken

Afgelopen zomer is de vakantiedienstregeling voor de metro al ingekort van zeven naar zes weken. Om de dienstregeling eenduidig te maken en om de drukte in de eerste vakantieweek op te vangen, gaat de vakantiedienstregeling vanaf komend jaar ook bij trams en bussen terug naar een periode van zes weken. De zomervakantie beslaat dan alleen de periode van de schoolvakantie regio-midden. Daarnaast krijgen enkele buslijnen een aparte ‘tussendienstregeling’, omdat het aantal reizigers daar ook in de voorjaars-, mei- en herfstvakantie duidelijk minder is dan in de drukke maanden.

Busdienstregeling: extra halte in Zoetermeer en nieuwe buslijn: 75

In Zoetermeer komt een nieuw treinstation: Lansingerland-Zoetermeer. Zodra dit station opent, stoppen buslijn 170 en buslijn 173 bij dit station.

Dit jaar komt er ook een nieuwe buslijn bij. De nieuwe lijn 75 gaat rijden tussen Zuidplein, Stadionweg en Kralingse Zoom. Voor reizigers betekent deze nieuwe lijn een snelle en directe verbinding tussen Rotterdam-Zuid en de onderwijsinstellingen en bedrijven bij Kralingse Zoom. Het bespaart hen een overstap op station Beurs en brengt hen sneller op hun bestemming.

Tot slot worden op sommige lijnen ritten geschrapt die weinig gebruikt worden, onder andere op de lijnen 47, 77 en 174.

Betere aansluiting eerste vluchten Airport

De eerste vluchten vanaf Rotterdam/The Hague Airport vertrekken vanaf 7 uur ’s ochtends. Om ook de eerste reizigers op tijd te laten inchecken, komt al in deze zomer de eerste rit van metrolijn E richting Den Haag rond 5:40 aan bij Meijersplein. Buslijn 33 sluit hierop aan zodat reizigers ruim vóór 6:00 uur op de Airport kunnen aankomen.

's Avonds betere aansluitingen

De avonddienstregeling van verschillende metro-, tram- en buslijnen is aangepast, zodat het reizen 's avonds makkelijker wordt. Met betere en latere aansluitingen van een aantal buslijnen op de metro’s die om 24.00 uur uit Rotterdam Centraal vertrekken, kunnen reizigers later naar bestemmingen in de verder gelegen wijken reizen.

Flexibel vervoer

Met flexibel vervoer sluiten we beter aan bij de klantbehoefte die er op een bepaald moment is. In de nieuwe dienstregeling rijdt bus 174 na 20.00 uur niet meer in Lansingerland. Deze wordt vervangen door een kleinere bus die een flexibele route rijdt. Reizigers kunnen van tevoren, via een app, aangeven naar welke halte ze willen rijden en de chauffeur krijgt de optimale route tussen de haltes. Het busje rijdt vaker dan lijn 174 reed en vertrekt op vaste tijdstippen van metrostation Westpolder.

Meer weten over de nieuwe dienstregeling?

>> Ga naar de speciale webpagina voor de details.