Twee nieuwe bazen

25 januari 2019

Twee nieuwe bazen

Ook dit jaar organiseerde Jinc de ‘Baas van Morgen’: kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om ze aan een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te helpen, zijn voor een dag de leider van een succesvol bedrijf. Zo leren ze uit eigen ervaring dat iedereen ooit de 'baas' kan worden. Dit jaar waren het Hatice en Stacey van basisschool Christophoor uit Rotterdam-Zuid. Hun 'werkdag' begon met een gezamenlijk ontbijt met alle 'Bazen van Vandaag' en de 'Bazen van Morgen'.

Beverwaard

Na het ontbijt was het tijd voor het echte werk. Terug op kantoor kregen ze hun opdracht voor vandaag: hoe kunnen we het imago van de RET onder jongeren verbeteren. Daarvoor gingen ze op werkbezoek bij de tramwerkplaats aan de Beverwaard. Want hoe gaaf is het om te zien hoe wij onze eigen wielen draaien, pantografen repareren en een tram schoon stofzuigen. Ze kregen een uitgebreide rondleiding en mochten een stukje met de tram rijden. "Waarom ben jij bij de RET gaan werken?" vroeg Hatice aan Sander. En Sander, die net twee maanden bij de RET in dienst is, hield een gloedvol betoog hoe interessant en veelzijdig het werken aan de tram is. 

Een journalist van het AD kwam ook nog langs om verslag te doen van onze nieuwe bazen. Als volleerd directeur stonden ze de pers te woord.

Bij de RET kun je je ding doen

Terug op kantoor gingen ze aan de slag met hun opdracht. Enthousiast verzamelden ze alle foto's die ze op de Beverwaard gemaakt hadden en maakten daar een spetterende presentatie van. Een heuse arbeidsmarktcampagne met slogans als 'Hou je van techniek? Kom naar de RET!', 'Bij de RET kun je je ding doen!' en 'Zoek je een baan? Een fijne plek? Dan moet je naar de RET gaan!' Met zulke ambassadeurs hoeft de RET zich geen zorgen te maken over haar imago onder jongeren.

Ze hadden ook nog tips voor onze arbeidsmarktcommunicatie: "Je moet jongeren vertellen dat de RET een leuke werkgever is: er zijn mooie werkplaatsen, je krijgt veel verschillende mogelijkheden, uitdagend werk en er is een fijne sfeer." Dat hebben ze allemaal in een ochtendje gezien!

Ervaringen rijker

Hatice en Stacey kijken terug op een geslaagde dag. Ze hebben veel geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan als monteur, conceptontwikkelaar en natuurlijk als directeur. Stacey wil later ook wel directeur worden: "Dan kan ik alle medewerkers rondcommanderen." Waarop Maurice Unck voorzichtig uitlegde dat er effectievere manieren zijn om collega's te motiveren.

Hatice vond het belangrijk om als directeur je verantwoordelijkheid te nemen. Ze dacht ook wel dat ze het zou kunnen: "Ik kan goed dingen ordenen." En Stacey gaf aan dat ze goed kan samenwerken. "Dat is een belangrijke eigenschap voor een directeur," zei Maurice. "Bazen moeten kunnen samenwerken."