Skip to content

Uitgang metrostation Dijkzigt geopend

30 oktober 2017

Uitgang metrostation Dijkzigt geopend

“Reizigers die in- en uitstappen bij metrostation Dijkzigt kunnen voortaan kiezen tussen drie in- en uitgangen. Dankzij een nieuw aangelegde tunnel stap je nu vlak voor de deur van de Hogeschool uit. Dit zorgt voor een betere doorstroom van reizigers. Bovendien voldoet het station nu aan de nieuwste eisen op het gebied van veiligheid,” aldus Maurice Unck, directeur RET.

30% meer reizigers

“Deze uitgang is aangelegd omdat er de komende jaren 30% meer reizigers naar het station komen”, zegt wethouder Pex Langenberg (o.a. Mobiliteit). “Deze toename wordt veroorzaakt door de nieuwbouw en uitbreiding van het Erasmus MC en de toename van studenten in de omgeving.”

Veiliger verkeerssituatie

De gemeente Rotterdam en RET hebben vanaf mei 2016 samen gewerkt aan het project Dijkzigt-Rochussenstraat. Het nieuwe metrostation zorgt voor een veiligere verkeerssituatie voor reizigers en een betere doorstroming van het verkeer, waaronder de ambulances van het Erasmus MC.

De gemeente heeft een nieuwe en veiligere kruising Rochussenstraat-Zimmermanweg aangelegd. De RET heeft gezorgd voor een veiliger en beter bereikbaar metrostation Dijkzigt, inclusief een nieuwe uitgang vlak voor de Hogeschool Rotterdam in de vorm van een tunnel die onder de Zimmermanweg door gaat. De nieuwe uitgang is tevens een nooduitgang van het metrostation in geval van calamiteiten.

Nieuwe hoofdingang Erasmus MC

De aanpassingen zijn nodig omdat het Erasmus MC in 2018 een nieuwe hoofdingang krijgt in het verlengde van de Zimmermanweg, op het Dr. Molewaterplein. Het ziekenhuis bouwt daar samen met de gemeente aan een nieuw ziekenhuisplein.

Vanwege al deze ontwikkelingen heeft ook de Hogeschool Rotterdam haar buitenruimte aan de Zimmermanweg aangepast.

Meer informatie is te vinden op www.rotterdam.nl/dijkzigt.