Skip to content

Zomerdienstregeling metro korter

7 december 2017

Zomerdienstregeling metro korter

Aanleiding is het stijgende aantal metroreizigers. Met name de eerste week van de zomerdienstregeling is het druk in de metro. In deze week zijn de middelbare scholen nog open en zijn er nog veel mensen aan het werk. Daarom is de zomerdienstregeling van de metro ingekort van 14 juli tot en met 26 augustus 2018. De zomerdienstregeling voor bus en tram blijft vooralsnog ongewijzigd.

Toegenomen drukte metro

Dagelijks maken zo’n 300.000 mensen gebruik van de metro. Tijdens de vakantieperiode is dit ongeveer de helft. De afgelopen jaren is de metro steeds populairder geworden. De RET ziet zowel het aantal metroreizigers als het aantal kilometers dat zij reizen, toenemen.

Maurice Unck, algemeen directeur RET: ‘Met deze aanpassing spelen we in op de signalen die we van onze reizigers krijgen. Met name op de E-lijn zagen we ook afgelopen zomer grote drukte. Deze drukte werd enerzijds veroorzaakt door incidenten en anderzijds doordat de scholen in de eerste week van onze zomerdienstregeling nog open waren. Door de zomerdienstregeling gelijk te laten lopen met de schoolvakanties, komen we onze reizigers tegemoet. Overvolle metro's voldoen niet aan het kwaliteitsniveau dat wij onze reizigers willen bieden.’

Zomerdienstregeling bus en tram ongewijzigd

Tijdens de zomervakantieperiode is het rustig in onze trams en bussen. Het inkorten van de zomerdienstregeling voor tram en bus is daarom vooralsnog niet nodig. Uiteraard zorgen we er wel voor dat de zomerdienstregelingen van bus, tram en metro op elkaar worden afgestemd.