Infra

Als geïntegreerd openbaarvervoerbedrijf is de RET ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de infrastructuur. Zo hebben we het hele vervoersproces in beheer en bent u veilig en betrouwbaar onderweg. 

Metronet

Om onze metro's veilig te laten rijden, onderhouden wij zelf 223 kilometer spoorrails (enkelspoor), 394 wissels en 62 stations. We beschikken over 2 emplacementen (Waalhaven en ’s-Gravenweg), waar 's nachts alle 167 metrotreinen een plekje vinden. Daar onderhouden we ook de vloot.

Tramnet

Ons tramnetwerk bestaat uit 194 kilometer (enkel)spoor, 436 wissels en 322 haltes. Onze 112 trams rukken 's ochtends uit vanuit 2 remises: in Beverwaard en Kralingen.

Voor partijen die werken aan de metro- of trambaan hebben we een speciale pagina met veiligheidsregels die daarbij horen.

Stations en gebouwen

Naast onze 4 busgarages en 4 remises heeft de RET 2 grote, eigen werkplaatsen aan de 's-Gravenweg en de Kleiweg. Vandaaruit wordt ook de infrastructuur onderhouden. 

Daarnaast beschikken we over 39 eindpunten voor Bus en 16 voor Tram.

Als geïntegreerd openbaarvervoersbedrijf beheert en onderhoudt de RET niet alleen haar eigen voertuigen, maar ook de infrastructuur: rails, wissels, bovenleiding en stations en gebouwen. De afdeling Techniek werkt dag en nacht aan het onderhoud.

Cijfers