Werkzaamheden viaduct metrobaan Heemraadlaan - De Akkers

Vanaf 30 augustus voert de RET onderhoudswerkzaamheden uit aan de betonconstructie van de metrolaan tussen metrostations Spijkenisse Centrum en de Akkers. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Wat gebeurt er precies?

Er vinden diverse werkzaamheden plaats aan de betonconstructie, zowel aan de buiten als aan de binnenkant van de metrobaan:

  • De betonconstructies onder en op de baan worden gereinigd met een hogedrukreiniger. Het schoonspuiten van de buitenzijde gebeurt overdag, het schoonspuiten van de binnenzijde, langs de spoorbaan, wordt in de avond- en nachturen gedaan omdat er dan geen metroverkeer rijdt.
  • Na het schoonspuiten van het beton worden de geluidsschermen tussen de sporen en het bijbehorende leuningwerk opnieuw geschilderd. Deze werkzaamheden worden vanaf 20:00 uur aan één zijde van het geluidscherm uitgevoerd omdat dan de metro’s over een enkel spoor kunnen rijden. Vanaf 01:30 rijden er helemaal geen metro’s meer tot 05:00 uur en wordt er aan beide zijden van het geluidscherm gewerkt.
  • Nadat de betonconstructie is gereinigd worden de geconstateerde beschadigingen hersteld. Hiervoor zal plaatselijk hak- en breekwerk noodzakelijk zijn. Deze werkzaamheden worden zowel in de avond, na 20:00 uur, als in de nachtelijke uren, tussen 01:30 uur en 05:00 uur uitgevoerd.

In welke periode vinden de werkzaamheden plaats?

De werkzaamheden worden uitgevoerd per spoor:

  • Van 30 augustus tot en met 6 november wordt er gewerkt aan de constructie onder en naast het spoor richting Heemraadlaan.
  • Van 1 maart 2021 tot en met 4 juni 2021 wordt er gewerkt aan de constructie onder en naast het spoor richting De Akkers.

De werkzaamheden zijn afhankelijk van weersinvloeden en kunnen niet uitgevoerd worden bij lage temperaturen of regen. Daardoor bestaat de kans dat de werkzaamheden uitlopen. Mocht dat het geval zijn worden omwonenden hierover nader geïnformeerd.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het schoonspuiten van de betonconstructie, het herstellen van het beton en de aan- en afvoer van materieel kan geluidshinder en stof veroorzaken.
Het schoonspuiten van de buitenzijde van het viaduct vindt plaats van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 16.00 uur.
De werkzaamheden in de metrobaan vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 20.00 tot 05.00 uur.
De aannemer plaats geluid reducerende doeken in hekken langs de sporen, om hinder waar mogelijk te beperken.

Bouwterrein
De aannemer plaatst een trappentoren voor bouwpersoneel in de groenstrook naast de metrobaan bij de Lijnzaaddreef.

Reizigers
Van 30 augustus tot en met 22 oktober rijdt de metro van zondag tot en met donderdag vanaf 20.00 uur ’s avonds over één spoor tussen de metrostations Heemraadlaan en De Akkers. Ook tijdens de werkzaamheden aan het tweede spoor is er enkel metroverkeer mogelijk over één spoor in de avonduren.
Houdt u rekening met gewijzigde perrons, vertrektijden en extra reistijd.
Plan uw reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.