Capelle Centrum krijgt transparante en veilige metro-ingang

Door corona is de bouw van de in- en uitgang aan de centrumzijde van het metrostation Capelle Centrum lange tijd uitgesteld. Op maandag 10 januari 2022 starten de vernieuwingswerkzaamheden, deze zullen duren tot einde zomer 2022.

Ik woon in de buurt, dat betekent dit voor mij?

De ingang van metrostation Capelle Centrum aan de Centrumzijde is verouderd en aan vervanging toe. De ingang wordt vernieuwd in dezelfde stijl als de ingang aan de Oostzijde van het metrostation: met een transparante gevel en een moderne uitstraling. Gedurende de werkzaamheden zal de metro gewoon blijven rijden. Reizigers kunnen in deze periode geen gebruik maken van de in- en uitgang aan de centrumzijde van het metrostation, maar worden verwezen naar de in- en uitgang aan de Oostzijde. 

Wanneer wordt er gewerkt?

De gehele periode wordt er overdag op werkdagen gewerkt van 07:00 uur tot 16:00 uur. In de eerste weken vanaf 10 januari zal de oude overkapping gedurende circa 4 weken gesloopt worden. Deze werkzaamheden vinden ‘s nachts plaats als de metro niet rijdt. De RET doen er alles aan om de overlast te beperken maar het gaat om zware staalconstructies dus er kan sprake zijn van geluidshinder.

Na de sloopwerkzaamheden zal de grond klaar gemaakt worden en wordt het staal geplaatst. Na circa 8 weken start het bouwen aan de nieuwe constructie. Aan het eind van de zomer van 2022 is de nieuwe ingang klaar voor gebruik.

Informatie en vragen

Normaal gesproken zouden we deze informatie mondeling toelichten op een bewonersavond. Vanwege de huidige harde lockdown kunnen we dat op dit moment helaas niet faciliteren. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de RET klantenservice. Dat kan bij voorkeur per mail, klantenservice@ret.nl of anders telefonisch: tel 0900 – 500 6010 (gebruikelijke kosten). De klantenservice van de RET is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 7.00 – 19.00 uur en in het weekend van 9.00 – 17.00 uur.

De bouw is onderdeel van de totale vernieuwing van het stadsplein in Capelle aan den IJssel en vindt plaats in nauwe samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel en De Koperwiek.