Vernieuwing overweg Kralingseweg

Het vervangen van de overweginstallatie bij de Kralingseweg maakt onderdeel uit van de complete herziening van 21 overwegen langs metrolijnen A en B in gebied Alexander. 
De nieuwe installaties vergroten de veiligheid van overstekend verkeer en onze reizigers, beperken storingen en verkorten de reistijd van metroreizigers. Kijkt u hier voor meer algemene informatie over de overwegen.

Wat gebeurt er precies?

De overweginstallatie wordt geheel vernieuwd. De overweg krijgt hiermee dezelfde uitstraling als de bestaande overwegen op de RandstadRail en de Hoekse Lijn. Bij de werkzaamheden worden de slagboomkasten, bekabeling en verkeerslichten vervangen en worden andreaskruizen (een rood met wit kruis om spoorwegovergangen te markeren) geplaatst. Tot slot worden de nieuwe installaties gekoppeld aan het RET spoorbeveiligingssysteem. 

De gemeente Rotterdam vervangt gelijktijdig de verkeerslichten op de kruising Kralingseweg - Prins Alexanderlaan.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het vernieuwen van de verkeerslichten en de overweginstallatie, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken.

  • De werkzaamheden aan de verkeerslichten op de kruising Kralingsweg - Prins Alexanderlaan starten op maandag 10 oktober.
  • De benodigde bebording en afzettingen worden vooraf, vanaf zondag 9 oktober geplaatst.
  • De verkeerslichten zullen uiterlijk vrijdag 28 oktober klaar zijn.
  • Het vervangen van de overweginstallatie start op maandag 17 oktober en duurt tot zondag 30 oktober.
  • We werken zo veel mogelijk van zeven uur ‘s ochtends tot vijf uur in de middag. Om ervoor te zorgen dat de metro kan blijven rijden, vindt een aantal werkzaamheden aan de overweginstallatie ook in de nacht plaats.

Mochten de werkzaamheden onverhoopt tegenzitten, dan is het mogelijk dat we langer moeten doorwerken tot in de avond of de nacht. Wij doen ons best om dit zoveel mogelijk te beperken. 

Autoverkeer

Om de werkzaamheden aan de verkeerslichten en de overweg goed uit te kunnen voeren, wordt de Kralingseweg afgesloten voor autoverkeer. 

Fiets en voetgangers 

Van maandag 17 oktober tot en met zondag 30 oktober is de zuidelijke fiets- voetgangersoverweg op de kruising afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de noordelijke overweg op de kruising.

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor metroreizigers.