Planning Kleiweg Najaar 2018 Voorjaar 2019

Binnen in de nieuwe centrale werkplaats wordt er dagelijks druk gewerkt met meer dan 100 mensen. Vanaf eind oktober start de RET met het verhuizen van spullen vanaf andere locaties naar de nieuwe centrale werkplaats.

Afronding spoorwerkzaamheden

Ook het spoor moet af te zijn voor de ingebruikname. In de eerste helft van dit jaar heeft de RET een nieuwe spooraansluiting gemaakt tussen de Melanchtonweg en de RET werkplaats. De komende periode gaan we het laatste deel realiseren.Deze nieuwe spooraansluiting is nodig om de metro’s die vanaf begin 2019 voor onderhoud naar de nieuwe werkplaats gaan, naar binnen te kunnen rijden. Wat houden de werkzaamheden de komende periode in voor u:

De nieuwe spoorbaan heeft enige tijd nodig gehad zichzelf te zetten. Daarom wordt de ligging van de sporen in oktober gecontroleerd en waar nodig geoptimaliseerd. Dit gebeurt met een zogenaamde stopmachine. Deze machine kan de sporen optillen naar de juiste hoogte en op de juiste plekken ballast (de stenen onder en tussen de sporen) toevoegen.

Het deel waar geen metro’s rijden, daar vinden de werkzaamheden zoveel mogelijk overdag plaats.

Op de wisselcomplexen naast de overweg op de Kleiweg hebben deze werkzaamheden plaatsgevonden in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 oktober en van donderdag 18 op vrijdag 19 oktober. Omdat hier overdag metro’s rijden is het niet mogelijk deze werkzaamheden overdag uit te voeren.

Vanaf de nacht van zondag 28 op maandag 29 oktober tot en met de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 november vinden er werkzaamheden plaats aan de bovenleiding. Er worden nieuwe bovenleidingskabels getrokken naar de RET werkplaats en bestaande kabels afgesteld. Deze werkzaamheden vinden plaats in de nacht van 01.00 tot 05.00 uur.

Sloopwerkzaamheden

Momenteel wordt met de sloopaannemer de planning afgestemd voor de nu nog bestaande ‘oude’ gebouwen op het Kleiwegterrein. Naar verwachting wordt in eind februari 2019 gestart met de sloopwerkzaamheden. De gebouwen worden gefaseerd gesloopt, maar wel aansluitend na elkaar. De werkzaamheden zullen naar verwachting doorlopen tot en met ongeveer juni 2019.

Komen kijken in de nieuwbouw

Uiteraard nodigen wij omwonenden ook uit voor een bezoek aan de nieuwbouw. De datum en de uitnodiging volgt nog. Graag combineren wij uw bezoek aan de nieuwbouw van de Centrale werkplaats met de ontwerpplannen voor het stallen van onze nieuwe elektrische bussen.