Spoorvernieuwing tram Blaak -Coolsingel

Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving. 

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

In de periode van 20 februari tot en met 26 maart wordt er van maandag tot en met zondag van 07.00 tot 23.00 uur aan het tramspoor gewerkt. We vernieuwen de trambaan en voeren materialen aan- en af met werkverkeer. Daarnaast wordt er enkele keren in de nacht gewerkt: in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 februari en in de nacht van zondag 28 februari op maandag 1 maart. Op zaterdag 20 februari zullen er vroeg in de ochtend hekken en borden worden geplaatst door BUKO en de aannemer omwille van de verkeersomleiding en de bouwplaats. Omwonenden wordt gevraagd rekening te houden met geluidshinder en zowel OV- reizigers als het overige verkeer krijgen te maken met omleidingen.

Omleidingen voor OV-reizigers

De tramlijnen 8, 21, 23, 24 en 25 rijden in de periode van de werkzaamheden een omleiding. Lijn 20 vervalt. Reizigers kunnen hun reis vooraf plannen of door gebruik te maken gebruik van de RET Real Time App.

Verkeersomleiding in twee fases

Fase I: van 20 februari tot 21 maart wordt de Coolsingel afgesloten voor autoverkeer vanaf de Aert van Nes straat tot aan Churchillplein.

Fase II: Van 21 maart tot en met 26 maart wordt de Coolsingel afgesloten voor autoverkeer vanaf Hofplein tot aan de Meent als gevolg van werkzaamheden vanuit het gemeentelijke project Herinrichting Coolsingel. De Coolsingel vanaf de Aert van Nesstraat tot aan Churchillplein is dan weer opengesteld voor 1 rijbaan autoverkeer tussen de werkvakken door.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de RET klantenservice.