Spoorvernieuwing tram Breeplein

Van 13 juni tot en met 10 oktober vernieuwt de RET de trambaan op het Breeplein. Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan vervanging toe.  De werkzaamheden Breeplein maken deel uit van meerdere spoorvernieuwingsprojecten van de RET in Rotterdam Zuid en vinden gefaseerd plaats.

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

De werkzaamheden vinden plaats bij Breeplein, Beukendaal, Randweg en Bree. De sporen en wissels worden vernieuwd. Hieronder wordt per fase aangegeven waar gewerkt wordt en wanneer.

  • Fase 1, start 13 juni t/m 17 juli, deze fase heeft impact op tramlijn 2 en bestaat uit drie sub fases:

1a)  13 juni t/m 27 juni Beukendaal. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de tramsporen en wissels. Als hier gewerkt wordt kan tramlijn 2 niet rijden. Het wegverkeer wordt omgeleid, de omleiding wordt met borden aangegeven.

1b)  28 juni t/m 17 juli Breeplein/Beukendaal. Tijdens deze fase worden de tramsporen, wissels en wisselbakken in de verbinding Breeplein met Beukendaal vervangen. Tijdens de uitvoering van deze fase rijdt lijn 2 niet. Het wegverkeer wordt omgeleid.

1c) 10 juli t/m 13 juli weekendwerkzaamheden Breeplein. In deze fase worden tramsporen op het Breeplein vervangen. Ook hier wordt het wegverkeer omgeleid en rijdt tramlijn 2 niet.

  • Fase 2, start 15 augustus tot 5 september, tramsporen en wissels vervangen Bree met Breeplein. Tijdens deze fase rijdt tramlijn 25 niet. Het wegverkeer wordt omgeleid.

  • Fase 3, start 5 september tot 10 oktober en bestaat uit twee fases:

3a) 5 september tot 26 september Randweg en Breeplein. Tijdens deze fase worden de tramsporen vervangen aan de Randweg en Breeplein. Lijn 25 rijdt tijdens de uitvoering niet de normale route. Tram 25 uit Barendrecht rijdt vanaf Breeplein rechtsaf richting Keizerwaard. Het wegverkeer wordt omgeleid.

3b) 26 september tot 10 oktober Randweg en Bree. In deze fase wordt er aan de bovenleiding gewerkt.

Verkeer algemeen

Ter hoogte van de werkzaamheden vervalt lokaal een gedeelte van de parkeerplaatsen. op onderstaand kaartjes staan de omleidingen aangegeven die tijdens de werkzaamheden gelden.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?

Het vernieuwen van de trambaan, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluid(s) en stof hinder veroorzaken. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. Indien nodig vinden er ook op zaterdag werkzaamheden plaats. Nachtelijke werkzaamheden zijn niet uit te sluiten, maar worden tot een minimum beperkt.

www.ret.nl/tramopzuid

Reizigers kunnen via www.ret.nl/tramopzuid zien welke impact de werkzaamheden hebben op hun reis.