Werkzaamheden tram 1e / 2e Middellandstraat en Vierambachtstraat

Waarom voert de RET de werkzaamheden uit?

Na jaren van intensief gebruik is de trambaan bij u in de buurt aan vervanging toe.
Van 23 maart tot 3 juni werkt de RET op diverse stukken aan de trambaan tussen de West-Kruiskade en de Mathenesserdijk. Door de tramsporen te vervangen zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar en wanneer wordt er precies gewerkt op de 1e Middellandstraat en de Vierambachstraat?

Werkzaamheden rondom de Heemraadssingel:

  • Fase 1: van 23 maart tot en met 12 april werkt de RET vanaf de 2e Middellandstraat, hoogte van der Poelstraat, tot aan de Vierambachtsstraat, hoogte Nozemanstraat.
  • Fase 2: Van 13 april tot en met 3 mei werkt de RET op de Vierambachtsstraat, tussen de Heemraadssingel en de Nozemanstraat.
  • Fase 2: Van 13 april tot en met 3 mei werkt de RET op de Vierambachtsstraat, vanaf hoogte Van Heusdestraat, het Mathenesserplein en de Mathenesserbrug.

Werkzaamheden 1e Middellandstraat, Middellandplein en 2Middellandstraat: 

  • Van 4 mei tot en met 2 juni werkt de RET vanaf de 1e Middellandstraat, hoogte Jan Porcellisstraat, tot aan de Heemraadssingel.
  • Gelijktijdig vernieuwt de RET de tramsporen op de West-Kruiskade, vanaf hoogte Drievriendenstraat tot aan de 's-Gravendijkwal.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen en onderhouden van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Het verkeer, bus- en tramreizigers krijgen te maken met omleidingen. Uiteraard doen wij ons best de hinder zoveel mogelijk te beperken.

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk uitgevoerd tussen 07.00 en 19.00 uur. Er zal per fase ook gedurende enkele dagen in de avond of nacht gewerkt worden. Werkzaamheden met een hoge geluidsintensiteit worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd.

Verkeer

Tram

  • Van 23 maart tot en met 12 april is er geen tramverkeer mogelijk tussen het 1e Middellandplein en het Mathenesserplein. Tramlijnen 21, 23 en 24 rijden op dit traject een omleidingsroute via de Claes de Vrieselaan en de Mathenesserlaan vice versa.

  • Van 13 april tot en met 3 mei is er geen tramverkeer mogelijk tussen het 1e Middellandplein en het P.C. Hoofdplein. Tramlijnen 21 en 24 rijden op dit traject een omleidingsroute via de Claes de Vrieselaan en de Mathenesserlaan. Vanaf het Heemraadplein rijden ze via de route van tram 4 naar het Marconiplein om daar de reguliere route te vervolgen vice versa. Lijn 23 is ingekort tot Rotterdam Centraal en rijdt dus niet door naar het Marconiplein. 

  • Van 4 mei tot en met 2 juni is er geen tramverkeer mogelijk tussen het Kruisplein en het Mathenesserplein. Lijn 21 en 24 rijden vanaf Rotterdam Centraal naar het Eendrachtsplein en vervolgens via de Nieuwe Binnenweg en de Mathenesserlaan naar het Mathenesserplein om de reguliere route weer te vervolgen vice versa. Lijn 23 is ingekort tot Rotterdam Centraal en rijdt dus niet naar het Marconiplein.