Vernieuwing overweg burgaslaan

Het vervangen van de overweginstallatie bij de Burgaslaan maakt onderdeel uit van de complete herziening van 21 overwegen langs metrolijnen A en B in gebied Alexander. 
De nieuwe installaties vergroten de veiligheid van overstekend verkeer en onze reizigers, beperken storingen en verkorten de reistijd van metroreizigers. Kijkt u hier voor meer algemene informatie over de overwegen.

Wat gebeurt er precies?

De overweginstallaties worden geheel vernieuwd. De overwegen krijgt hiermee dezelfde uitstraling als de bestaande overwegen op de RandstadRail en de Hoekse Lijn. Bij de werkzaamheden worden de slagboomkasten, bekabeling en verkeerslichten vervangen en worden andreaskruizen (een rood met wit kruis om spoorwegovergangen te markeren) geplaatst.

Tot slot worden de nieuwe installaties gekoppeld aan het RET spoorbeveiligingssysteem. 

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

  • In de nacht van zondag 25 op maandag 26 september worden de laatste voorbereidingen getroffen en de benodigde bebording en afzettingen geplaatst. Er wordt in deze nacht gewerkt van 01.00 tot 05.00 uur.
  • Van maandag 26 september tot en met zondag 9 oktober vernieuwen we de overweginstallatie. Er wordt in deze periode hoofdzakelijk gewerkt tussen 08.00 en 17.00 uur. In de laatste nacht worden tussen 01.00 en 05.00 uur de bebording en afzettingen weer verwijderd.

Mogelijke uitloop

Bij eventuele tegenvallers kan het nodig zijn enkele dagen en/ of nachten langer door te werken. Uiteraard proberen wij dit waar mogelijk te voorkomen. 

Het vernieuwen van de installatie, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. 

Verkeer en reizigers

  • Van 26 september tot en met 9 oktober is de overweg bij de Burgaslaan afgesloten voor autoverkeer.
  • Autoverkeer wordt omgeleid via de overweg Grote Beer.
  • Met behulp van verkeersregelaars blijft de overweg aan de noordzijde van de weg open voor fietsers en voetgangers, waarmee ook metrostation Prinsenlaan bereikbaar blijft.
  • De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor metroreizigers.