Vernieuwing overweg Schout Bontenbalpad

Het vervangen van de overweginstallatie bij het Schout Bontenbalpad maakt onderdeel uit van de complete herziening van 21 overwegen langs metrolijnen A en B in gebied Alexander. 
De nieuwe installaties vergroten de veiligheid van overstekend verkeer en onze reizigers, beperken storingen en verkorten de reistijd van metroreizigers. Kijkt u hier voor meer algemene informatie over de overwegen.

Wat gebeurt er precies?

De overweginstallaties worden geheel vernieuwd. De overwegen krijgt hiermee dezelfde uitstraling als de bestaande overwegen op de RandstadRail en de Hoekse Lijn. Bij de werkzaamheden worden de slagboomkasten, bekabeling en verkeerslichten vervangen en worden andreaskruizen (een rood met wit kruis om spoorwegovergangen te markeren) geplaatst.

Tot slot worden de nieuwe installaties gekoppeld aan het RET spoorbeveiligingssysteem. In de zomer van 2021 zijn ter voorbereiding al kabelwerkzaamheden uitgevoerd bij het Schout Bontenbalpad.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

  • In de nacht van zondag 30 op maandag 31 januari worden de laatste voorbereidingen getroffen en de benodigde bebording en afzettingen geplaatst. Er wordt in deze nacht gewerkt van 01.00 tot 05.00 uur.
  • Van maandag 31 januari tot en met zondag 13 februari vernieuwen we de overweginstallatie. Er wordt in deze periode hoofdzakelijk gewerkt tussen 08.00 en 17.00 uur. In de laatste nacht worden tussen 01.00 en 05.00 uur de bebording en afzettingen weer verwijderd.

Mogelijke uitloop
Bij eventuele tegenvallers kan het nodig zijn enkele dagen en/ of nachten langer door te werken. Uiteraard proberen wij dit waar mogelijk te voorkomen. 

Het vernieuwen van de installatie, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. 

Verkeer en reizigers
Van 31 januari tot en met 13 februari is de overweg bij het Schout Bontenbalpad afgesloten. Voetgangers en fietsers worden omgeleid naar overweg Martin Luther Kingweg en de Zevenkampse Ring.

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor metroreizigers.