Vernieuwing overweg Zevenkampse Ring

Het vervangen van de overweginstallatie bij de Zevenkampse Ring maakt onderdeel uit van de complete herziening van 21 overwegen langs metrolijnen A en B in gebied Alexander. 
De nieuwe installaties vergroten de veiligheid van overstekend verkeer en onze reizigers, beperken storingen en verkorten de reistijd van metroreizigers. Kijkt u hier voor meer algemene informatie over de overwegen.

Wat gebeurt er precies?

De overweginstallaties worden geheel vernieuwd. De overwegen krijgt hiermee dezelfde uitstraling als de bestaande overwegen op de RandstadRail en de Hoekse Lijn. Bij de werkzaamheden worden de slagboomkasten, bekabeling en verkeerslichten vervangen en worden andreaskruizen (een rood met wit kruis om spoorwegovergangen te markeren) geplaatst.

Tot slot worden de nieuwe installaties gekoppeld aan het RET spoorbeveiligingssysteem. 

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

  • In de nacht van zondag 4 op maandag 5 september worden de laatste voorbereidingen getroffen en de benodigde bebording en afzettingen geplaatst. Er wordt in deze nacht gewerkt van 01.00 tot 05.00 uur.
  • Van maandag 5 tot en met zaterdag 17 september vernieuwen we de overweginstallatie. In de eerste week wordt hoofdzakelijk gewerkt tussen 08.00 en 17.00 uur. In de tweede week vinden de werkzaamheden gedeeltelijk in de nacht plaats. In de laatste nacht worden tussen 01.00 en 05.00 uur de bebording en afzettingen weer verwijderd.

Mogelijke uitloop
Bij eventuele tegenvallers kan het nodig zijn enkele dagen en/ of nachten langer door te werken. Uiteraard proberen wij dit waar mogelijk te voorkomen. 

Het vernieuwen van de installatie, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. 

Verkeer en reizigers

  • Van 5 tot en met 17 september is de overweg bij de Zevenkamse Ring, naast metrostation Nieuw Verlaat, afgesloten voor autoverkeer.
  • Autoverkeer wordt omgeleid via de overweg Tochten - Zevenkampse Ring. Om dit mogelijk te maken wordt de bussluis op de Cole Porterstraat tijdelijk verwijderd.
  • De overweg blijft aan de zijde van metrostation Nieuw Verlaat beschikbaar voor voetgangers. Ook fietsers kunnen door af te stappen de metrobaan oversteken via het voetpad.

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor metroreizigers en de bereikbaarheid van het metrostation.