Vernieuwing overwegen Einsteinplaats en Romeynshof

Het vervangen van de overweginstallaties bij Einsteinplaats - Briandpad en metrostation Romeynshof maakt onderdeel uit van de complete herziening van 21 overwegen langs metrolijnen A en B in gebied Alexander. 
De nieuwe installaties vergroten de veiligheid van overstekend verkeer en onze reizigers, beperken storingen en verkorten de reistijd van metroreizigers. Kijkt u hier voor meer algemene informatie over de overwegen.

Wat gebeurt er precies?

De overweginstallaties worden geheel vernieuwd. De overwegen krijgt hiermee dezelfde uitstraling als de bestaande overwegen op de RandstadRail en de Hoekse Lijn. Bij de werkzaamheden worden de slagboomkasten, bekabeling en verkeerslichten vervangen en worden andreaskruizen (een rood met wit kruis om spoorwegovergangen te markeren) geplaatst.

Tot slot worden de nieuwe installaties gekoppeld aan het RET spoorbeveiligingssysteem. Afgelopen zomer zijn ter voorbereiding al kabelwerkzaamheden uitgevoerd.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

De overweginstallaties worden na elkaar vernieuwd:

Einsteinplaats: 6 tot en met 19 december
Romeynshof: 10 tot en met 22 januari

Er wordt in deze periode hoofdzakelijk gewerkt tussen 08.00 en 17.00 uur. Om ervoor te zorgen dat de metro kan blijven rijden tijdens de uitvoering, is het noodzakelijk om in enkele nachten werkzaamheden uit te voeren die dicht bij de sporen plaatsvinden. In deze nachten worden tussen 01.00 en 05.00 uur kabelgeulen gegraven en kabels gelegd. In de laatste nacht worden tussen 01.00 en 05.00 uur de bebording en afzettingen weer verwijderd. 

Mogelijke uitloop
Bij eventuele tegenvallers kan het nodig zijn enkele dagen en/ of nachten langer door te werken. Uiteraard proberen wij dit waar mogelijk te voorkomen. 

Het vernieuwen van de installatie, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. De kabelwerkzaamheden in de nacht zullen naar verwachting beperkte hinder geven.

Bij de overweg Einsteinplaats, aan de zijde van het Briandpad, richt de aannemer een bouwterrein met keet in. Incidenteel kunnen werknemers met hun auto gebruik maken van het fietspad.

Verkeer en reizigers

  • Van 6 tot en met 19 december is de overweg bij Einsteinplaats afgesloten. Voetgangers en fietsers worden omgeleid naar overweg Romeynshof en Binnenhof.
  • Van 10 tot en met 22 januari is de overweg bij metrostation Romeynshof afgesloten voor fietsers. Zij worden omgeleid naar overweg Einsteinplaats. De overweg blijft in deze periode open voor voetgangers. Het metrostation blijft hierdoor bereikbaar.

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor metroreizigers.