Vervanging stroomrailkappen

Vanaf 24 januari 2022 start de RET met de eerste fasering van het vervangen van de stroomrailkappen op het metrospoor. Deze fase duurt tot en met 10 april waarbij de beschermingskappen die over de stroomrails zijn geplaatst op het traject tussen metrostation Marconiplein tot metrostation de Terp worden vervangen.

Hieronder alle faseringen:

Fase I              Metrostation Marconiplein - Kralingsezoom & Capelsebrug – Terp > van 24 jan tot 10 april.
Fase II             RET terrein Kleiweg- metrostation Wilhelminaplein en metrostation Slinge - RET terrein Waalhaven > Planning volgt.
Fase III           Metrostation Marconiplein - Zuidplein & de tunnel metrostation Spijkenisse Centrum- metrostation Heemraadlaan>  planning volgt.

Wat betekenen deze werkzaamheden omwonenden?

Vanaf het RET emplacement op de ’s Gravenweg zal elke nacht van maandag tot en met vrijdagnacht tussen 01:00 en 05:00 transport over het spoor plaatsvinden van en naar de werklocatie van die nacht. Dit transport passeert iedere nacht metrostation Capelsebrug omdat alle metro's die het emplacement verlaten hier langskomen. Voor een deel worden de werkzaamheden in de tunnel in het Centrum van Rotterdam uitgevoerd, op het bovengrondse deel kunnen omwonenden te maken krijgen met geluidshinder. Gemiddeld wordt er zo’n 300 meter spoor per nacht afgelegd, de werkzaamheden vinden dus niet iedere nacht op dezelfde plek. De kunststofkappen worden geknipt of gezaagd en vervolgens worden de nieuwe kappen op de stroomrail gemonteerd.