Bouw voedingsstation RandstadRail in Lansingerland

Vanaf 2021 gaan er meer metro's rijden tussen Pijnacker-Zuid en Rotterdam. Hiervoor wordt een keervoorziening aangelegd in Pijnacker. Om de extra metro’s van stroom te voorzien, plaatst de RET van 15 september tot eind oktober een extra voedingsstation in Pijnacker.

Waar wordt het extra voedingsstation geplaatst?

Het extra voedingsstation wordt geplaatst in de groenstrook ter hoogte van Gerberasingel 62, tussen het fietspad en het spoor.

Schetsmatige voorstelling van de ligging van het station en verharding

Hoe ziet het voedingsstation eruit?

Het voedingsstation bestaat uit een soort grote container van zo’n 14 meter lang, 3 meter breed en 3 meter hoog. De buitenkant van de container zelf wordt groen, zodat het voedingsstation zoveel mogelijk op gaat in zijn omgeving.

Hoe en wanneer wordt het voegingsstation geplaatst?

De container wordt grotendeels op afstand gebouwd en met een kraan ingehesen op de locatie. 
Ter voorbereiding wordt vanaf 15 september eerst een fundering van draaipalen geplaatst, waarop een betonnen bak wordt ingehesen. Dit gebeurt naar verwachting op 21 september. Vervolgens wordt op een later moment het voedingsstation zelf ingehesen.

Na het plaatsen van het voedingsstation wordt er verharding aangebracht rondom de container en vinden er testen plaats aan de installatie. Deze testen worden gedeeltelijk in de nacht uitgevoerd, omdat er dan geen metro’s over het traject rijden. Deze werkzaamheden duren tot eind oktober.

De betonnen bak wordt ingehesen

De container wordt met een kraan op de betonnen bak geplaatst.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Als gevolg van de bouw en plaatsing van het voedingsstation, en de aan- en afvoer van materialen kunt u te maken krijgen met geluidshinder. Er wordt hierbij gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 17.00 uur.

Tijdens de testwerkzaamheden, die gedeeltelijk in de nacht plaatsvinden, zult u geen tot minimale hinder ervaren. Voor het inhijsen van de betonnen bak en de container met een kraan wordt tijdelijk een gedeelte van de weg afgesloten.

De bouw van het voedingsstation heeft geen gevolgen voor metroreizigers.