Werkzaamheden keerlus Posthumalaan

Op de Posthumalaan/Wilhelminaplein wordt tussen 16 oktober en 13 november een keerlus voor de tram aangelegd. Deze keerlus moet er voor zorgen dat trams hier in de toekomst kunnen keren. Bij grote Rotterdamse evenementen kunnen de trams dan vaker rijden en bezoekers gemakkelijk gebruik maken van de metro.  Over deze werkzaamheden en de overige werkzaamheden van de Gemeente Rotterdam kunt u meer lezen op Rotterdam.nl.

De Gemeente Rotterdam voert de werkzaamheden uit. Tegelijkertijd hebben de werkzaamheden impact op het reizen met de tram en voor omwonenden in Rotterdam Noord. Hieronder meer informatie voor omwonenden. 

'S ochtends en 's avonds meer tramverkeer in Noord

Omdat in de periode van 16 oktober tot 14 november de trams niet over de Erasmusbrug kunnen zullen de trams die op Noord rijden ook aan de Noordkant van de stad overnachten. Dit doen ze op de remise Kralingen en op het RET terrein op de Kleiweg. Dit betekent dus dat de tramsporen van de RET rondom deze remises rondom de in- en uitruk in de ochtend en avond uren drukker bereden zullen worden. Omwonenden moeten hier rekening mee houden.

Directe buren Remise Kralingen

Vanaf de remise Kralingen zullen meer trams dan normaal in- en uitrukken. 

Directe buren RET Kleiweg

Vanaf 19 oktober zullen circa 25 trams op weekdagen vanaf het Kleiwegterrein in- en uitrukken. Dit zal in twee fases plaatsvinden.
• Eerste fase 19 okt- 23 okt
De trams vertrekken vanaf 4:30 uur van het terrein en de laatste trams keren 01:40 uur terug. Het gaat in deze periode om circa 20 trams, 5 trams zullen op het terrein blijven staan.
• Tweede fase 24 oktober- 12 november
De trams 9 (ca 25) vertrekken vanaf 5:45 uur, de laatste trams keren terug rond 01:00 uur.
Op 13 november vertrekken de trams weer vanaf het terrein en keren ze ‘s avonds niet terug.