Werkzaamheden Kleiweg - Uitweg

Van 19 augustus tot (naar verwachting) eind juli 2020 vinden er werkzaamheden plaats op de Kleiweg, Uitweg en de Ringdijk.

Waar wordt er gewerkt en wat gebeurt er precies?

Er wordt gewerkt op de Kleiweg (tussen de Topaasstraat en de Elisabethlaan), de Uitweg en de Ringdijk (tussen de Uitweg en de Melanchtonweg).

De gemeente richt de kruising met de Uitweg opnieuw in. De trottoirs, de oversteek en de verkeerslichten worden verbeterd. Verder is er bij de herinrichting extra aandacht voor de veiligheid van fietsers. De kruising wordt overzichtelijker, veiliger en gebruiksvriendelijker. 

Om hinder voor de omgeving te beperken voeren diverse partijen de werkzaamheden geïntegreed en gefaseerd uit. Zo worden riool, verkeerslichten en kabels en leidingen vervangen. DE RET vernieuwt de tramsporen op de Kleiweg en maakt de tram- en bushaltes beter toegankelijk. 

Wat betekenen de werkzaamheden voor reizigers?

De werkzaamheden hebben gevolgen voor tramlijn 8, buslijn 174 en BOB-bus B17.

Tramlijn 8
Door gelijktijdige werkzaamheden op de Zaagmolendrift rijdt tram 8 van 19 augustus tot en met 15 september een aangepaste route na tramhalte Zaagmolenbrug. Tram 8 rijdt in deze periode vanuit Spangen na tramhalte Zaagmolenbrug via de Crooswijksestraat en de Boezemweg naar tramhalte Oostplein vice versa.
Vanaf 16 september rijdt tram 8 na tramhalte Station Noord een aangepaste route naar tramhalte Molenlaan via de Straatweg.

Buslijn 174
Vanaf 19 augustus tot eind juli 2020 rijdt bus 174 vanaf Berkel Westpolder – Delft de bestaande route naar halte Donkersingel en vervolgens een omleiding via vervangende haltes Melanchthonweg, Franciscus Gasthuis naar eindpunt Kleiweg. Vanaf halte Kleiweg rijdt buslijn 174 dezelfde route terug.

BOB-bus B17
BOB-bus B17 rijdt vanaf 19 augustus tot eind juli 2020 richting Bleiswijk een aangepaste route. Bushaltes Erasmussingel en Wilgenring komen hierdoor tijdelijk te vervallen.

Plan je reis vooraf op ret.nl of maak gebruik van de RET Real Time App.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

  • Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht op de projectpagina van de gemeente Rotterdam.
  • op Rotterdam Onderweg vindt u meer informatie over omleidingen voor het verkeer. 
  • Op ret.nl/omleidingen vindt u uitgebreide reisinformatie.