Werkzaamheden tram Melanchtonweg

Van 27 april tot en met 12 mei vernieuwt de RET de tramsporen op de kruising Melanchtonweg – Frobenstraat. Na jaren van intensief gebruik zijn de tramsporen aan vervanging toe. Door de tramsporen te vervangen zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Wij wonen / werken in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 22.00 uur.

Tramreizigers krijgen te maken met omleidingen.

Om de veiligheid van de spoorwerkers te waarborgen wordt in de nacht van 28 op 29 april en van 29 op 30 april een stuk spoor verwijderd tussen het werkgebied en de tramsporen waarover de tram blijft rijden. 

Verkeer
Om de Frobenstraat tijdens de werkzaamheden toegankelijk te houden voor het verkeer, wordt er vanaf 26 april een tijdelijke doorsteek naast de kruising gemaakt.

Voor vrachtwagens en andere grotere transporten is de bocht naar de Frobenstraat komende vanuit de westzijde lastig te nemen. Hiervoor wordt een omleidingsroute ingesteld.

Reizigers
Van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei rijdt tramlijn 25 een aangepaste route vanaf vervangende halte Schieweg, langs metrostation Blijdorp, naar eindbestemming Diergaarde Blijdorp en dezelfde route terug. Reizigers richting Schiebroek kunnen gebruik maken van metrolijn E richting Den Haag Centraal en bij metrostation Melanchthonweg overstappen op pendelbus 708 en bij metrostation Meijersplein overstappen op pendelbus 725.  

Tot en met 2 juni vinden er ook werkzaamheden plaats aan de tramsporen en het riool in Schiebroek. Tramlijn 25 rijdt een ingekorte route tussen Carnisselande en halte Wilgenplaslaan. Reizigers kunnen in Schiebroek gebruik maken van pendelbus 725 als vervangend vervoer voor tramlijn 25.

Kijk voor uitgebreide reisinformatie en reisadvies op ret.nl/omleidingen. Plan je reis vooraf via de reisplanner op ret.nl of de RET Real Time App.