Werkzaamheden metro Slotlaan - De Terp

Waarom voert de RET de werkzaamheden uit?

Na jaren van intensief gebruik zijn de metrosporen aan vervanging toe. Door ze te vernieuwen zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar en wanneer wordt er precies gewerkt?

De werkzaamheden starten net na de kruising met de Prins Alexanderlaan en lopen door tot metrostation De Terp.

Van 9 juli tot en met 3 augustus worden in de doordeweekse nachten tussen 01.00 en 05.00 uur de spoorstaven aangevoerd over het spoor. Door de spoorstaven in de nacht aan te voeren zorgt de RET ervoor dat de metro in deze periode kan blijven rijden.

Van 1 september tot en met 5 oktober vernieuwt de RET de sporen. In deze periode wordt er 24 uur per dag gewerkt. De sporen worden één voor één vernieuwd, waardoor de metro in deze periode over één spoor kan blijven rijden.

Waarom worden de sporen zo vroeg aangevoerd?

De spoorstaven worden aangevoerd vanaf het RET emplacement op de Waalhaven. In augustus vinden andere werkzaamheden plaats aan de metrobaan tussen dit emplacement en metrostation Slotlaan. Door deze werkzaamheden is transport in augustus niet mogelijk en worden de spoorstaven al in juli aangevoerd.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen van de metrobaan, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Daarnaast hebben de werkzaamheden gevolgen voor reizigers. 

Metro
U kunt de hele periode gebruik blijven maken van de metro. Van 1 september tot en met 5 oktober rijdt de metro via één spoor tussen de metrostations Capelsebrug en De Terp. Het spoor waarop gereden wordt wijzigt ten tijde van de werkzaamheden. Houd u rekening met eventuele extra reistijd en perronwijzigingen. Kijk voor uitgebreide reisinformatie en reisadvies op ret.nl/omleidingen (vanaf 27 augustus) of maak gebruik van de reisplanner op ret.nl (vanaf begin augustus).

Inrichting bouwterrein
Voor de werkzaamheden van 1 september tot en met 5 oktober wordt een bouwterrein ingericht. Op deze locatie plaatst de aannemer bouwunits en een trappentoren voor het bouwpersoneel. Mogelijk worden hier ook bouwmaterialen omhoog gehesen. Op dit moment is nog niet bekend waar dit bouwterrein wordt geplaatst. De RET brengt u hiervan via deze website op de hoogte.