werkzaamheden metrobaan Waalhaven

Deze zomer vernieuwt de RET de metrobaan tussen de RET remise Waalhaven en de Krabbendijkestraat. Na jaren van intensief gebruik zijn deze metrosporen aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar en wanneer wordt er gewerkt?

De werkzaamheden vinden plaats van zaterdag 17 juli tot en met vrijdag 13 augustus en van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus.

In deze periodes vernieuwen we de metrosporen en de stenen tussen de sporen in, de zogeheten ballast, vanaf de RET remise aan de Waalhaven tot de Krabbendijkestraat.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?

Het vernieuwen van de sporen en ballast, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer en hijskranen, kan geluidshinder veroorzaken. Met name bij het verwijderen van de oude ballast en het aanbrengen van de nieuwe ballast kunt u geluidshinder ondervinden.

  • Van 18 juli tot en met 24 juli wordt ballast ontgraven en gelost
  • Van 30 juli tot en met 4 augustus wordt ballast gelost
  • Van 1 tot en met 5 augustus wordt het spoor met een zogeheten stopmachine op de juiste hoogte gebracht.
  • Van 23 tot en met 27 augustus wordt ballast ontgraven en gelost.

Van 17 juli tot en met 13 augustus wordt er 24 uur per dag gewerkt. Van 23 tot en met 27 augustus werken we met name in de nacht.

De metro rijdt een aangepaste dienstregeling. Door de werkzaamheden in de zomervakantie uit te voeren proberen we de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Metro

Van 17 juli tot en met 13 augustus is er geen metroverkeer mogelijk tussen metrostations Slinge en Tussenwater. Metrolijn D rijdt vanuit Rotterdam Centraal niet verder dan metrostation Slinge. Reizigers kunnen tussen metrostations Slinge en Hoogvliet gebruik maken van pendelbus 709.

Houd rekening met extra overstappen en een langere reistijd.

Kijk voor uitgebreide reisinformatie op ret.nl/omleidingen of maak gebruik van de reisplanner op ret.nl of de RET Real Time App.