Werkzaamheden metrosporen Rijnhaven - Maashaven

Waarom voert de RET de werkzaamheden uit?

Na jaren van intensief gebruik zijn de sporen aan vervanging en onderhoud toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een snelle, veilige en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar en wanneer wordt er gewerkt?

De werkzaamheden vinden plaats in twee fasen. 

In fase 1 (van 4 juni tot en met 7 juli):

  • Worden in de eerste week tussen 01.00 en 05.00 uur de spoorstaven aangevoerd voor het gehele project.
  • Worden tussen 01.00 en 05.00 uur de metrosporen vernieuwd tussen metrostation Rijnhaven en de tunnelingang richting station Wilhelminaplein.
  • Wordt de stroomrail vernieuwd vanaf hoogte Stadswinkel Feijenoord tot aan de Mijnsherenlaan, hoogte Wieldrechtstraat. Deze werkzaamheden vinden plaats in de nacht, tussen 01.00 en 05.00 uur.

In fase 2 (van 13 tot en met 27 augustus):

  • Worden de sporen en wissels vanaf metrostation Rijnhaven tot aan hoogte Stadswinkel Feijenoord vernieuwd. Deze werkzaamheden vinden 24 uur per dag plaats.
  • Wordt de stroomrail vernieuwd vanaf hoogte Stadswinkel Feijenoord tot aan de Mijnsherenlaan, hoogte Wieldrechtstraat. Deze werkzaamheden vinden plaats in de nacht, tussen 01.00 en 05.00 uur.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer en het vernieuwen van de sporen, wissels en stroomrail kan geluidshinder veroorzaken. Daarnaast hebben de werkzaamheden gevolgen voor reizigers.

Metro

Van 13 tot en met 27 augustus is er geen metroverkeer mogelijk tussen de stations Wilhelminaplein en Maashaven. Reizigers kunnen hier gebruik maken van de pendelbus.

Metrolijn E rijdt alleen tussen station Wilhelminaplein en Den Haag Centraal. Metrolijn D rijdt tussen Maashaven en de Akkers en tussen Wilhelminaplein en Rotterdam Centraal.

Houd u rekening met extra reistijd en een eventuele extra overstap. Kijk voor uitgebreide reisinformatie en actueel reisadvies op: www.ret.nl/omleidingen.

Inrichting bouwterrein

Voor de werkzaamheden van 13 tot en met 27 augustus wordt een bouwterrein ingericht. Deze wordt geplaatst naast het metroviaduct op de Hillelaan, ter hoogte van het politiebureau.
Vanaf deze plek worden ook de wissels omhoog gehesen met een hijskraan. 

Het parkeerterrein aan de noordkant van de Mijnsherenlaan, nabij metrostation Maashaven, wordt gebruikt door de pendelbussen. Hierdoor vervallen enkele parkeerplaatsen.