Wisselvernieuwing Ommoord

Van 19 tot en met 24 oktober vernieuwt de RET het wisselcomplex net ten noorden van de kruising met de President Rooseveltweg. Na jaren van intensief gebruik zijn de wissels aan vervanging toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar wordt er gewerkt?

Het wisselcomplex ligt net ten noorden van de kruising met de President Rooseveltweg en splitst de metrobaan in twee richtingen: richting metrostation Hesseplaats en metrostation Romeynshof. 
De werkzaamheden hebben geen raakvlak met de smeerinstallatie die eerder is aangebracht.

Wij wonen in de buurt. Wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het vernieuwen van het wisselcomplex, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Om de periode van werkzaamheden zo kort mogelijk te houden werken we 24 uur per dag. Om hinder te beperken voeren we de werkzaamheden uit in de vakantieperiode.

Globale planning

  • Vanaf 15 oktober kunt u al iets merken van de werkzaamheden. Dan richt de aannemer gedurende 3 nachten het bouwterrein in en worden de spoorstaven geleverd.
  • Vanaf zaterdag 19 oktober (01.00 uur) tot donderdag 24 oktober (05.30 uur) werken we 24 uur per dag. In de eerste twee nachten kunt u de meeste geluidshinder verwachten. In deze nachten worden de oude wissels verwijderd en de nieuwe wisseldelen aangeleverd en geplaatst.
  • In de week van 4 november wordt gedurende enkele nachten de ligging van het spoor gecontroleerd. Dit gebeurt standaard 2 weken na vernieuwing van de metrobaan.

Het geluid van de metro kan gedurende enkele weken anders klinken na het vernieuwen van het wisselcomplex. Dit geluid verdwijnt weer als de sporen ‘ingereden’ zijn.

Verkeer en parkeren

De wisseldelen worden aangevoerd vanaf het eind van de G.B. Shawplaats. Hier vervallen van vrijdag 18 tot en met maandag 21 oktober 20 parkeerplaatsen.

Tijdens de werkzaamheden is het fiets- en voetpad aan de noordzijde van de kruising met de President Rooseveltweg afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de zuidzijde van de President Rooseveltweg.

Metro

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober rijdt er geen metro tussen de metrostations Capelsebrug en Hesseplaats/ Binnenhof. Reizigers kunnen op dit traject gebruik maken van een pendelbus.

Van maandag 21 tot en met woensdag 23 oktober rijdt er geen metro tussen de metrostations Graskruis en Hesseplaats/ Binnenhof. Reizigers kunnen tussen metrostation Alexander en Hesseplaats/ Binnenhof gebruik maken van een pendelbus.

Houd rekening met extra overstappen en een langere reistijd.

Kijk voor uitgebreide reisinformatie en reisadvies op ret.nl/omleidingen, maak gebruik van de reisplanner op ret.nl of de RET Real Time App.