Werkzaamheden metrobaan 's-Gravenweg en Prins Alexanderlaan

Dit najaar vernieuwt de RET de metrosporen tussen de overwegen met de ‘s-Gravenweg en de Prins
Alexanderlaan. Na jaren van intensief gebruik zijn de sporen aan vervanging toe.

Wanneer en waar vinden de werkzaamheden plaats?

  • In de nacht van 21 op 22 en van 22 op 23 september vinden er ter voorbereiding metingen plaats aan de spoorstaven. Hierbij worden met een machine enkele bouten los- en weer vastgedraaid. U zult hier naar verwachting geringe overlast van verwachten.
  • Vanaf de nacht van zondag 27 op maandag 28 september tot de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 oktober worden er spoorstaven neergelegd langs de metrobaan en veiligheidshekken geplaatst tussen de sporen. De spoorstaven en hekken worden over het spoor aangevoerd. Het gaat om zwaar transport van stalen spoorstaven. Daardoor kunnen direct omwonenden langs het spoor hier hinder van ondervinden.
  • In het weekend van 3 oktober (01.00 uur) tot en met 5 oktober (05.00 uur) vernieuwen we het oostelijke stuk spoor (spoor1). In dit weekend werken we 24 uur per dag.
  • In het weekend van 31 oktober (01.00 uur) tot en met 2 november (05.00 uur) vernieuwen we het westelijke stuk spoor (spoor 2). In dit weekend werken we 24 uur per dag.
  • In de week van 16 en 23 november is ruimte gereserveerd voor nawerkzaamheden in de nacht van zondag op maandag tot en met de nacht van donderdag op vrijdag. Tijdens deze werkzaamheden worden controles uitgevoerd aan de ligging van de sporen.

Wij wonen in de buurt, wat betekenen de werkzaamheden voor ons?

Het aan- en afvoeren van de sporen en ballast kan geluidshinder veroorzaken. In de gehele periode van de werkzaamheden zal de verkeersintensiteit van en naar de RET- terrein op de Nautastraat 2 toenemen. Het vernieuwen van de sporen gaat gepaard met verschillende typen geluid waar u hinder van kunt ondervinden.

Metro
De metro blijft rijden over één spoor tijdens de periode van de werkzaamheden.