Werkzaamheden metro Slinge

Waarom voert de RET de werkzaamheden uit?

Na jaren van intensief gebruik zijn de metrosporen bij Slinge aan vervanging toe. In de meivakantie vernieuwt de RET het wisselcomplex aan de noordzijde van metrostation Slinge. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar en wanneer wordt er precies gewerkt?

Van maandag 29 april (01.00 uur) tot maandag 6 mei (05.00 uur) vernieuwt de RET het wisselcomplex net ten noorden van metrostation Slinge. Om de periode van de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden werken we 24 uur per dag.

Vanaf 23 april kunt u al iets merken van de werkzaamheden. Dan worden de wissels aangevoerd en het bouwterrein ingericht. De aannemer richt het bouwterrein in op het grasveld langs de Zuiderparkweg ter hoogte van het wisselcomplex. Vanaf deze plek worden ook de wissels omhoog gehesen.

In de week van 6 tot en met 10 mei vinden er in de nacht nog laswerkzaamheden plaats. Tevens wordt in deze week het bouwterrein weer afgebroken.

Tot slot vinden er in de week van 20 mei gedurende één of twee nachten slijpwerkzaamheden plaats. Deze zijn op dit moment gepland voor de nacht van 22 op 23 mei.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen van het wisselcomplex, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer en hijskranen, kan geluidshinder veroorzaken. Daarnaast rijdt de metro een aangepaste dienstregeling. Door de werkzaamheden in de meivakantie uit te voeren proberen we de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Metro
De werkzaamheden worden in 2 fasen uitgevoerd zodat de metro kan blijven rijden tijdens de werkzaamheden.
Van 29 april tot en met 5 mei rijdt metrolijn D met een aangepaste frequentie. Metrolijn E rijdt een ingekorte route tussen de stations Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. Houd rekening met extra overstappen, gewijzigde perrons en een langere reistijd.

Kijk voor uitgebreide reisinformatie en reisadvies vanaf 15 april op ret.nl/omleidingen of maak vanaf 1 april gebruik van de reisplanner op ret.nl of de RET Real Time App.