Werkzaamheden tram Barendrecht 28 april tot 20 mei

Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan onderhoud toe. Door deze werkzaamheden zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar wordt er gewerkt?

De werkzaamheden vinden plaats op 4 locaties in Barendrecht:

  • Vanaf het viaduct over de Carnisserbaan tot de kruising met de Vrijenburglaan
  • Op de kruising met de Voordijk
  • Op het Middeldijkerplein
  • Op de keerlus op de Portlandsebaan bij tramhalte Carnisselande

Wat gebeurt er precies?

Van 28 april tot en met 20 mei vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de trambaan. Door verzakking van de ondergrond hoogt de RET de trambaan lokaal op. De tramsporen van de keerlus bij tramhalte Carnisselande worden vernieuwd. Begin april zijn hier al enkele voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?

Het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer en het onderhoud aan de tramsporen kan geluidshinder veroorzaken. Er wordt van maandag tot en met zaterdag gewerkt op de volgende tijden:

  • Bij het viaduct over de Carniserbaan, de Voordijk en op het Middeldijkerplein wordt hoofdzakelijk gewerkt tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Sporadisch wordt in de avond of nacht gewerkt.
  • Op de keerlus bij tramhalte Carnisselande wordt hoofdzakelijk gewerkt tussen 07.00 uur en 22.00 uur. Er wordt sporadisch in de nacht gewerkt.

Werkzaamheden met een hoge geluidsintensiteit worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd. Het verkeer en tramreizigers krijgen tijdens de werkzaamheden te maken met omleidingen.

Tram 25

Van 28 april tot en met 20 mei rijdt tram 25 niet tussen de haltes Breeplein en Carnisselande. Reizigers kunnen gebruik maken van pendelbus 725. De pendelbus volgt grotendeels de route van tramlijn 25 tussen Breeplein en Carnisselande, maar kan niet bij alle vervallen tramhaltes stoppen. Houd rekening met extra reistijd, overstappen en lopen naar vervangende haltes.

Buslijn 183, 283 en BOB-bus 11

Van 5 tot en met 13 mei rijden buslijnen 183, 283 en BOB-bus 11 een omleidingsroute in verband met de werkzaamheden aan de trambaan op de Portlandsebaan.

Kijk voor uitgebreide reisinformatie en actueel reisadvies op ret.nl/omleidingen.

Verkeer

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het autoverkeer:

  • Van 28 april tot en met 20 mei is de kruising met de trambaan op de Voordijk afgesloten.
  • Van 28 april tot en met 20 mei is de kruising met de trambaan aan de noordzijde van het Middeldijkerplein afgesloten.
  • Van 30 april tot en met 13 mei is de Avenue Carnisse vanaf de Reling tot het Middeldijkerplein alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
  • Van 5 tot en met 13 mei is de rotonde op de Portlandsebaan bij tramhalte Carnisserlande afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Carnisserbaan en de Smitshoeksebaan.